10χρονη Μαρκέλλα: Βίντεο «φωτίζει» την απαγωγή – Ποιους αναζητούν οι Αρχές


Μία ημέρα μετά τον εντοπισμό της 10χρονης Μαρκέλλας από την Τούμπα σε πρατήριο υγρών καυσίμων, παραμένουν τα ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαφανίστηκε η ανήλικη την περασμένη Πέμπτη, κατά την επιστροφή από το σχολείο στο σπίτι της

Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται ένα βίντεο ντοκουμέντο από την απαγωγή της 10χρονης. Σε αυτό, που κατέγραψε κάμερα κλειστού κυκλώματος καταστήματος, το 10χρονο κοριτσάκι περπατάει σε πεζοδρόμιο με μία άγνωστη γυναίκα, η οποία – σύμφωνα με τους αστυνομικούς – σχετίζεται με την υπόθεση.

Εκτός από τη γυναίκα που εμφανίζεται στο βίντεο μαζί με την 10χρονη Μαρκέλλα, οι αστυνομικοί αναζητούν και έναν ηλικιωμένο άντρα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ALPHA, τα στοιχεία και των δύο είναι γνωστά στις Αρχές και ο εντοπισμός τους θεωρείται θέμα χρόνου.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Το 10χρονο κοριτσάκι νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, με την κατάσταση της υγείας της, να μην εμπνέει ανησυχία. Η απαγωγή και η εξαφάνιση της 10χρονης, βρίσκεται στο μικροσκόπιο αστυνομικών που εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν την υπόθεση ως εξαιρετικά σοβαρή και δίνουν πληροφορίες με το σταγονόμετρο.

Η εξαφάνιση της μικρής Μαρκέλλας φαίνεται να κρύβει πολλά σκοτεινά μυστικά, που όμως πολύ σύντομα θα έρθουν στο φως. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι Αρχές βρίσκονται πολύ κοντά στον εντοπισμό του σημείου, που το 10χρονο κοριτσάκι έμεινε χωρίς τη θέλησή του, για σχεδόν 48 ώρες.

Για τους συγγενείς της 10χρονης πάντως, αυτό που έχει σημασία είναι πως η Μαρκέλλα γλίτωσε, είναι καλά και πλέον απόλυτα ασφαλής.

Η μικρή είναι σοκαρισμένη και αποπροσανατολισμένη και δεν μπορεί να βοηθήσει, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες, το κοριτσάκι δήλωσε ότι της έδωσε η γυναίκα που την πήρε 30 ευρώ για να μιλήσει σε κανέναν ενώ τις ημέρες που την κρατούσε της είχε βάλει χειροπέδες.

Τα πρώτα λόγια της μητέρας της

«Την είδα χθες είναι καλά, απλά νοσηλεύεται για τις πρώτες βοήθειες. Είναι κουρασμένο και τρομαγμένο. Με πήρε αγκαλίτσα», είπε με ανακούφιση η μητέρα της 10χρονης.

Παράλληλα, σημείωσε πως η οικογένεια δεν είχε προηγούμενα με κανέναν και δεν γνωρίζει ποιος ή ποιοι ήθελαν να κάνουν κακό στο παιδί της.

Όπως σημείωσαν αστυνομικές πηγές, η 10χρονη, στις πρώτες κουβέντες που αντάλλαξε με τους παιδοψυχολόγους, έδειχνε να βρίσκεται σε σύγχυση και προς το παρόν δεν έχει δώσει σαφείς απαντήσεις για τις συνθήκες εξαφάνισής της αλλά και τι συνέβη τις ώρες που αγνοείτο. Οι παιδοψυχολόγοι επιχειρούν να την «ξεκλειδώσουν», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά στο Αθηναϊκό-Μακεδονκό Πρακτορείο Ειδήσεων εισαγγελικές πηγές, ώστε να βοηθήσει στις έρευνες που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης.

Η μαθήτρια του δημοτικού χάθηκε μυστηριωδώς κατά την επιστροφή της από το σχολείο και ύστερα από σχεδόν δύο ημέρες εντοπίστηκε να περιπλανιέται στην οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη, κοντά σε πρατήριο υγρών καυσίμων. Σύμφωνα με την μαρτυρία περιοίκου, όταν την πλησίασε, μίλησε μαζί της και κατάλαβε ότι ήταν η μικρή Μαρκέλλα, η επιθυμία της ήταν «να γυρίσει σπίτι».

Aδερφός 10χρονης: «Όλοι είναι ύποπτοι, ακόμη και εγώ»

«Δέχεται ψυχολογικές βοήθειες, κάνει καταθέσεις. Ελπίζω να είναι καλά, να μη χρειαστεί ψυχολόγους και όλο αυτό να τελειώσει», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αδερφός της 10χρονης Μαρκέλλας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η 10χρονη «άρχισε να μιλάει και να λέει κάποια πράγματα». Για τους δράστες, ο αδελφός της είπε πως δεν γνωρίζει κάτι και πως μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε, είτε κάποιος από τον κύκλο τους είτε κάποιος που δεν παρατήρησαν. «Όλοι είναι ύποπτοι, ακόμη κι εγώ αυτήν τη στιγμή. Ελπίζω να φοβήθηκαν και να άφησαν την αδελφή μου. Να μην τολμήσουν να το ξανακάνουν σε κανένα παιδί, γιατί δεν θέλω να το ξαναπεράσει κανένας αυτό», ανέφερε.

Μεταξύ άλλων, ο αδελφός του κοριτσιού ευχαρίστησε όλον τον κόσμο «που βοήθησε πάρα πολύ, με μηνύματα, κοινοποιήσεις και βίντεο. Έχουν βοηθήσει και τις Αρχές πολύ. Αν χρειαστεί να βγει κάτι στη δημοσιότητα θα το πω. Δεν θέλω να υπάρξει κανένας ξανά στον δρόμο που μπορεί να αρπάξει ένα παιδάκι», κατέληξε.

markella.jpg
Εικόνα από τη γειτονιά της 10χρονης στη ΘεσσαλονίκηIntime News

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ