Δολοφονία Φλόιντ – Νέο βίντεο: Αστυνομικός αγνοεί τις εκκλήσεις να παρέμβει


Ένα νέο βίντεο – ιδιαίτερα σοκαριστικό – από την βίαιη σύλληψη του Τζορτζ Φλόιντ από τέσσερις αστυνομικούς του Τμήματος της Μινεάπολις πριν από τρεις εβδομάδες, δημοσιεύουν σήμερα αμερικανικά ΜΜΕ.

Το βίντεο αυτό αναδεικνύει την αδιάφορη στάση του πρώην αστυνομικού Του Θάο, ο οποίος εμφανίζεται να αγνοεί επιδεικτικά τις επίμονες εκκλήσεις αυτόπτων μαρτύρων να παρέμβει.

«Θα τον αφήσεις να σκοτώσει αυτός τον άνθρωπο μπροστά σου;», ακούγεται ένας αυτόπτης μάρτυρας να ρωτάει τον Θάο, που στέκεται λίγα μέτρα μακριά από το πεσμένο σώμα του Τζορτζ Φλόιντ, ενώ αυτό πιέζεται ασφυκτικά από τον Ντέρεκ Σόβιν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθώς η εφιαλτική σκηνή του θανάτου του 46χρονου Αφροαμερικανού διαδραματίζεται στο φόντο, ο ασιατικής καταγωγής αστυνομικός, με μια έκφραση παγερής αδιαφορίας, αρνείται να κάνει το παραμικρό για να σώσει μια ζωή που χάνεται μπροστά στα μάτια του.

Σύμφωνα με τη New York Post, οι μόνες στιγμές που ο Του Θάο μετακινήθηκε από τη θέση του ήταν για να εμποδίσει το πλήθος που συγκεντρωνόταν να πλησιάσει τον Σόβιν, ενώ οι κραυγές «δεν μπορώ να αναπνεύσω» του Φλόιντ λιγόστευαν και έσβηναν, δίνοντας τη θέση τους στη σιωπή.

Το βίντεο, σύμφωνα με την ΝΥP, δημοσίευσε την Κυριακή στο Instagram ο Μπεν Κραμπ, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ. «Αυτές οι εικόνες είναι απίστευτα σοκαριστικές και είναι πιο δύσκολο να τις παρακολουθήσεις ακόμα και σε σχέση με το πρώτο βίντεο», έγραψε Κραμπ, συμπληρώνοντας ότι ο Του Θάο εκτελούσε χρέη φρουρού ενώ ο Ντέρεκ Σόβιν δολοφονούσε τον Τζορτζ Φλόιντ και αυτόπτες μάρτυρες της εκτέλεσης προσπαθούσαν να σώσουν τη ζωή του.

Τουλάχιστον ένας από τους παρευρισκομένους ικετεύει επανειλημμένα τους αστυνομικούς να ελέγξουν τον σφυγμό του Φλόιντ, κάτι που εμφανίζονται να κάνουν μόνο στο τέλος του εξάλεπτου βίντεο, ενώ το σώμα του Φλόιντ μεταφέρεται σε ένα φορείο. Υπενθυμίζεται ότι ο Σόβιν, ο Θάο και δύο ακόμη αστυνομικοί έχουν απολυθεί από το Σώμα και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για φόνο και συνέργεια.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ