Άνοιξαν και τα χερσαία σύνορα: Ουρές οχημάτων στο τελωνείο Προμαχώνα (vids)


Ουρές οχημάτων έχουν σχηματιστεί από τα ξημερώματα στο τελωνείο Προμαχώνα, με δεκάδες οδηγούς να περιμένουν να περάσουν τα σύνορα με την Ελλάδα.

Το τελωνείο επρόκειτο να ανοίξει γύρω στις 12:00 το μεσημέρι, ωστόσο, φαίνεται ότι κάποιοι ταξιδιώτες δεν είχαν ενημερωθεί και επιχείρησαν να έρθουν στην Ελλάδα από το πρωί.

Για τον λόγο αυτό τα σύνορα του Προμαχώνα άνοιξαν τελικά γύρω στις 11:00 το πρωί προς διευκόλυνση των οδηγών.

Στα σύνορα υπάρχουν δυο συνεργεία του ΕΟΔΥ που πραγματοποιούν τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους και κρατούν τα στοιχεία των επισκεπτών. Όσοι υποβάλλονται στα τεστ θα πρέπει να μπουν υποχρεωτικά σε καραντίνα μιας ημέρας μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα. Αν τα αποτελέσματα είναι θετικά τότε θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα για συνολικά 14 ημέρες.

Μεγάλος αριθμός των αυτοκινήτων που βρίσκονται στα σύνορα προέρχονται από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, αλλά υπάρχουν και πολλοί Έλληνες προερχόμενοι από τη Γερμανία που επιθυμούν να περάσουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από σήμερα παύει να ισχύει η καραντίνα των επτά ημερών για όσους εισέρχονται εξέρχονται από την Ελλάδα, διευκολύνοντας έτσι τη μετακίνηση Βούλγαρων, Ρουμάνων αλλά και Σέρβων επισκεπτών που αναμένεται να κινηθούν σε τουριστικές περιοχές προς τον Στρυμονικό κόλπο (Ασπροβάλτα, Σταυρό, Ολυμπιάδα), τη Θάσο και την Καβάλα (παραλία Οφρυνίου).

Από μέρους της ελληνικής πλευράς έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή κίνηση των αυτοκινήτων που εισέρχονται στην Ελλάδα.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ