Μαρκέλλα: Τα συγκλονιστικά λόγια του αδερφού της – Θα αναλάβω την επιμέλεια


«Φύλλο και φτερό» γίνεται από την αστυνομία το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει η 10χρονη Μαρκέλλα – Η ανήλικη εντοπίστηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου, ύστερα από σχεδόν δύο 24ωρα, κατά τα οποία αγνοείτο η τύχη της – Συγκλονίζει ο αδερφός της

Συγκλόνισε το πανελλήνιο η υπόθεση της εξαφάνισης της 10χρονης Μαρκέλλας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι από ώρα σε ώρα αναμένονται συλλήψεις για την υπόθεση.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η γυναίκα που πήρε το μικρό κορίτσι έχει ταυτοποιηθεί. Δύσκολες ώρες περνούν και τα υπόλοιπα αδέρφια της Μαρκέλλας. Σήμερα το «Χαμόγελο του Παιδιού» προχώρησε σε παρέμβαση στην εισαγγελία ανηλίκων, ζητώντας το παιδί να μεταφερθεί στο Χαμόγελο, αντί να επιστρέψει σπίτι του.

Συγκλονισμένος είναι και ο αδερφός της 10χρονης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έκανε ό,τι μπορούσε για τον εντοπισμό της αδερφής του.

«Από την πρώτη στιγμή τα αδέρφια και η οικογένεια είναι δίπλα στη Μαρκέλλα. Τρέχουμε. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις οργανώσεις, και το Χαμόγελο του Παιδιού, που βοηθούν. Απλά θέλω να κάνω ένα ερώτημα: Πώς γίνεται κάποιος να κρίνει ποιο είναι το σωστό για την αδερφή μου; Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος είναι αυτός που θα κρίνει αυτή την κατάσταση. Υπάρχω και εγώ και η αδερφή μου που μπορούμε να πάρουμε την επιμέλεια. Αν δεν εξεταστούμε, έχουμε δουλειά, έχουμε σπίτι, ποιος θα το κρίνει;», δήλωσε.

«Λογικά το οικογενειακό περιβάλλον δεν θα κριθεί εντάξει. Οπότε θα οδηγηθούμε σε άλλες διαδικασίες. Εγώ δεν μένω με την μητέρα μου, μένω αλλού, κοντά στην περιοχή. Πηγαίνω κανονικά στο σπίτι, παίρνω τα αδέρφια μου. Το ότι δεν μένω στο σπίτι, δε σημαίνει κάτι», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Όποιος είναι ο υπεύθυνος να το πληρώσει. Δεν με ενδιαφέρει ποιος είναι ο υπεύθυνος, ούτε αν είναι συγγενής μου, ούτε τίποτα. Η αδερφή μου έχει περάσει μαρτύρια, και ακόμα περνάει. Δεν έχει έρθει στο σπίτι της, δεν την έχω δει. Εγώ θέλω να γυρίσει στο σπίτι. Αν δεν είναι το οικογενειακό περιβάλλον, θα την πάρω εγώ στο σπίτι μου. Υπάρχουν άνθρωποι που θα την μεγαλώσουν καλύτερα από ένα ίδρυμα», συνέχισε ο αδερφός.

Αναφορικά με το ποιος είχε πάρει την μικρή, ο ίδιος τόνισε στο MEGA ότι «δεν πηγαίνει κάπου το μυαλό μου γιατί υπάρχουν πολλά ενδεχόμενα. Οι αστυνομικές αρχές νομίζω ότι το τρέχουν», ενώ πρόσθεσε ότι «το κορίτσι είναι εντάξει, δέχεται ψυχολογική υποστήριξη από ψυχολόγους. Έχει ξεφύγει από το πρώτο σοκ και προσπαθεί να ηρεμίσει».

Aπό την πλευρά της, η δικηγόρος της οικογένειας, Ανθούλα Ανασόγλου, ανέφερε ότι «ο Χρήστος από την αρχή δηλώνει ότι αν αφαιρεθεί η επιμέλεια, ο ίδιος θα την διεκδικήσει μαζί με την αδερφή του, ή από κοινού, ή μόνος του».

Στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας το περιβάλλον της 10χρονης

Στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστεί τόσο ο οικογενειακός όσο και ο κοινωνικός περίγυρος της μικρής μαθήτριας, ώστε να εκτιμηθούν οι μελλοντικές συνθήκες διαβίωσης της. Αναφορά με αίτημα να γίνει κοινωνικός έλεγχος της ζωής της 10χρονης έκανε προς την Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης και το «Χαμόγελο του Παιδιού», όπως έγινε γνωστό από τον πρόεδρό του Κώστα Γιαννόπουλο.

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη είναι οι αστυνομικές έρευνες για τις συνθήκες εξαφάνισης της μικρής Μαρκέλλας και στο επίκεντρο φαίνεται πως βρίσκεται γυναίκα από το ευρύτερο περιβάλλον της οικογένειας, η οποία αναζητείται, ενώ φέρεται να αναγνωρίστηκε από την ανήλικη και η παρουσία της επιβεβαιώνεται από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στη διάθεση των Αρχών, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας επιχειρούν να συνθέσουν το «παζλ» της υπόθεσης αναζητώντας και το κίνητρο της αρπαγής.

Η μητέρα της, ο πατέρας και ο αδερφός της, αλλά και οι υπόλοιποι συγγενείς της από την πρώτη στιγμή απηύθυναν έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για την εξαφάνισή της να επικοινωνήσει με τις Αρχές.

Τελικά, η ανακούφιση ήρθε το πρωί του Σαββάτου, όταν πολίτες εντόπισαν την μικρή να περιπλανάται, με την σχολική της τσάντα, στη μέση του δρόμου. Αμέσως, σήμανε συναγερμός στις Αρχές και η μικρή έκτοτε νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, όπου παρακολουθείται από γιατρούς και ψυχολόγους.

Αν και η οικογένειά της ανακουφίστηκε που η περιπέτεια της μικρής Μαρκέλλας είχε αίσιο τέλος, ωστόσο, τα ερωτήματα γύρω από την εξαφάνισή της παραμένουν.

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, η γυναίκα που αναγνώρισε η Μαρκέλλα ταυτοποιήθηκε και πλέον οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό της.

Από το περιβάλλον της 10χρονης η απαγωγή

Το πρωί της Δευτέρας (15/06), μιλώντας το Mega, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος εκτίμησε ότι η απαγωγή προέρχεται από το περιβάλλον του παιδιού, τονίζοντας βέβαια ότι αυτό μένει να επιβεβαιωθεί και από την Ελληνική Αστυνομία.

Παράλληλα, κατήγγειλε αδράνεια στις έρευνες των Αρχών, λέγοντας πως «χρειάστηκε να μιλήσω με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για να κινητοποιηθούν οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης για τις διαδικασίες».

Σημείωσε ότι δεν υπάρχει πληροφόρηση ότι το παιδί υπέστη βία, ενώ διεμήνυσε ότι ο εισαγγελέας θα ενημερωθεί για το βίο του παιδιού, πώς ζούσε με την οικογένειά του αλλά και πως θα ζει στο μέλλον, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αρθεί η επιμέλεια του παιδιού από τη φυσική του οικογένεια.

Παράλληλα, η κοινωνική λειτουργός και συντονίστρια Ευρωπαϊκής Γραμμής για τις εξαφανίσεις, Σία Κακαρούμπα, αναφέρθηκε τόσο στην μεγάλη κινητοποίηση από πλευράς κόσμου, ο οποίος τηλεφωνούσε στην υπηρεσία της όσο και σε λάθη της υπόθεσης.

Έτσι, υπογράμμισε ότι η οικογένεια έπρεπε να απευθυνθεί αμέσως στις Αρχές και να μην ψάχνει, ενώ σχολίασε και το γεγονός ότι παρά την επίσκεψη της οικογένειας στο Τμήμα για να δηλωθεί η εξαφάνιση της μικρής, οι Αρχές δεν προέβησαν στις κατάλληλες διαδικασίες.

«Οι πρώτες τρεις ώρες στην εξαφάνιση ενός μικρού παιδιού είναι πολύ κρίσιμες. Πρόκειται για μια εξαφάνιση όπου από την αρχή δεν υπήρχαν ενδείξεις για το που θα μπορεί να βρίσκεται το παιδί» σημείωσε.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ