Οι συνήθειες που επηρεάζουν αρνητικά την επιδερμίδα – Τι πρέπει να αλλάξεις


Πολλές φορές  παρατηρούμε στην επιδερμίδα μας διάφορες ατέλειες, παρά το γεγονός ότι μπορεί να ακολουθούμε μία συγκεκριμένη ρουτίνα ομορφιάς. Αυτό συμβαίνει γιατί πολλές φορές μέσα στη μέρα κάνουμε κάποιες λάθος κινήσεις, οι οποίες μπορεί να είναι καταστροφικές για την επιδερμίδα.

Γράφει η Ιωάννα Δαλαμαρίνη

1.Λάθος συνήθεια: Ακουμπάμε το πρόσωπο μας με τα χέρια μας ή και με το κινητό μας και έτσι μεταφέρονται μικρόβια στην επιδερμίδα.

 Νέα συνήθεια: Προσπάθησε αρχικά να μην ακουμπάς το πρόσωπο σου και ειδικά αν τα χέρια δεν είναι καθαρά. Σίγουρα πλέον όλοι έχουμε στην τσάντα μας ένα αντισηπτικό gel, οπότε αν χρειαστεί καθάρισε πρώτα τα χέρια σου και μετά ακούμπησε το πρόσωπο. Επίσης, μπορείς με ένα χαρτομάντιλο απαλά να ακουμπήσεις το πρόσωπο χωρίς να έρθει σε επαφή το δέρμα σου με τα χέρια.

2.Λάθος συνήθεια: Δεν αλλάζουμε τακτικά σεντόνια και πετσέτες  στα οποία πολλές φορές συσσωρεύονται σκόνες και δερματικά κύτταρα με αποτέλεσμα τη δημιουργία μικροοργανισμών.

Νέα συνήθεια: Αλλάζουμε συχνά σεντόνια και μαξιλαροθήκη κάθε δεύτερο βράδυ. (Extra tip: χρησιμοποίησε μαξιλαροθήκη σατέν καθώς βοηθάει αρκετά την επιδερμίδα να μην «σπάει» κατά τη διάρκεια του ύπνου). Επίσης, προσπάθησε να χρησιμοποιείς κάθε φορά καθαρή πετσέτα για να σκουπίσεις την επιδερμίδα σου. Για την περιοχή του προσώπου μπορείς να χρησιμοποιήσεις χαρτομάντιλα, ώστε οι κινήσεις να είναι πιο μαλακές και να μην ερεθίζεις την επιδερμίδα.  Επίσης, δεν ανταλλάσουμε ποτέ πετσέτες και καλλυντικά γιατί μπορεί έτσι να μεταφερθεί κάποιο μικρόβιο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Indicator.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ