Απαγωγή Μαρκέλλας: Σοκ- Και κοκαΐνη είχαν χορηγήσει στην 10χρονη


Απίστευτο και όμως είναι πραγματικό.  Από τις τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν στη 10χρονη Μαρκέλλα διαπιστώθηκε ότι μεταξύ άλλων της είχε χορηγηθεί μέχρι και κοκαΐνη! Επίσης από τις ίδιες εξετάσεις διαπιστώθηκε πως στη μικρή είχε χορηγηθεί και πολύ βαρύ ηρεμιστικό που χρησιμοποιείται πολλές φορές σε «βαριές» περιπτώσεις.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και όπως προκύπτει από τις τοξικολογικές εξετάσεις, πρόκειται για συνδυασμό κατασταλτικών και διεγερτικών -το λεγόμενο «speedball»- τα οποία όμως δρουν ανεξάρτητα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, τα ηρεμιστικά χάπια που δόθηκαν στην 10χρονη μαθήτρια προκαλούν αμνησία, ενώ επιφέρουν και μείωση των αναστολών. Από την άλλη πλευρά, η κοκαΐνη που της χορηγήθηκε, κρατά σε εγρήγορση τον οργανισμό, ώστε να μην πέσει σε λήθαργο.

Σύμφωνα πάντα με τον ΑΝΤ1, οι αστυνομικοί καλούνται να βρουν απάντηση στο ερώτημα, εάν οι δράστες που χορήγησαν στη Μαρκέλλα αυτά τα ναρκωτικά γνώριζαν την αντικρουόμενη επίδραση που έχουν στον ανθρώπινο οργανισμό και, εάν ναι, μήπως αυτό φανερώνει κάτι για το κίνητρο της αρπαγής. Οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για την εξιχνίαση της υπόθεσης συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.

Τι είχε συμβεί νωρίτερα

Δύο ουσίες που ανήκουν στην κατηγορία των ναρκωτικών (ψυχοτρόπων ουσιών) ανιχνεύθηκαν στον οργανισμό της 10χρονης Μαρκέλλας, όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων στις οποίες υποβάλλεται η ανήλικη, μετά την αίσια έκβαση που είχε η υπόθεση της εξαφάνισής της.

Σύμφωνα με πηγές των διωκτικών και δικαστικών αρχών, η χορήγηση των ουσιών στη μικρή μαθήτρια έγινε «σχετικά πρόσφατα» χωρίς όμως να προσδιορίζεται επακριβώς ο χρόνος.

Προς την κατεύθυνση αυτή διεξάγονται εξετάσεις που θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Πιθανότατα η λήψη ναρκωτικών φαρμάκων να ευθύνεται και για την εικόνα σύγχυσης που παρουσίασε η ίδια αμέσως μετά τον εντοπισμό της και κατά τις πρώτες συνομιλίες με τους παιδοψυχολόγους και αστυνομικούς.

Πηγή:
Ereportaz.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ