Κορονοϊός: Δύο νεκροί σε λίγες ώρες στην Ελλάδα – Στους 187 ο συνολικός αριθμός


Κορονοϊός: Δύο νέοι θάνατοι από κορονοϊό μέσα σε λίγες ώρες – 15 νέα κρούσματα του κορονοϊού ανακοίνωσε την Τρίτη (16/06) ο ΕΟΔΥ

Δύο νέοι θάνατοι από κορονοϊό κατεγράφησαν μέσα σε λίγες ώρες στην χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 67χρονο από τον Εχίνο της Ξάνθης. Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες ώρες νωρίτερα, μία ηλικιωμένη γυναίκα επίσης από τον Εχίνο έχασε την ζωή της.

Ο 67χρονος άνδρας νοσηλευόταν από τις 12 Ιουνίου στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, ενώ η 82χρονη γυναίκα νοσηλευόταν από τις 11 Ιουνίου στην ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης με υποκείμενο νόσημα.

Μετά τους δύο νέους θανάτους, ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται στους 187.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Τρίτη (16/06), ανακοινώθηκαν 15 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.148, εκ των οποίων το 55.1% αφορά άνδρες.

Από τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, 698 (22.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.786 (56.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Την ίδια στιγμή, 12 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 ετών. Από αυτούς, 4 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Συνολικά, 117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 185 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 56 (30.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς:

Η διαχρονική εξέλιξη των συνολικών κρουσμάτων και συνολικού αριθμού των θανάτων ασθενών COVID-19 παρουσιάζεται στο ακόλουθο διάγραμμα (σε λογαριθμική κλίμακα).

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ