Ανασχηματισμός: Ποιοι φεύγουν και ποιοι μένουν – Όλα τα ονόματα


Οι διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα είναι δεδομένες. Το χρονικό εύρος που αυτές θα γίνουν, αποτελεί πεδίο δημοσιογραφικής φημολογίας, ωστόσο οι πληροφορίες του Newsbomb.gr τον τοποθετούν στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Όταν λοιπόν στην συζήτηση πέφτει ο ανασχηματισμός, δεν γίνεται να μην ασχοληθούμε με την ονοματολογία. Ποιοι φεύγουν και ποιοι μπαίνουν στην κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, λοιπόν, πέραν των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας, είχε ήδη σχηματίσει μία εικόνα για το ποια υπουργεία «ρολάρουν» και ποιοι υπουργοί/υφυπουργοί είναι κατώτεροι των περιστάσεων.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν η συζήτηση ξεκινά από αυτούς οι οποίοι θεωρούνται αμετακίνητοι. Αυτοί, σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι: Νίκος Δένδιας, Χρήστος Σταϊκούρας, Κυριάκος Πιερρακάκης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Γιώργος Γεραπετρίτης, Κωστής Χατζηδάκης, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Βασίλης Κικίλιας, με τον τελευταίο να αλλάζει μόνο εάν αναλάβει υπουργείο σε υψηλότερη θέση στην ιεραρχία.

Από την άλλη, υπό μετακίνηση θεωρούνται κυβερνητικά στελέχη όπως ο Χάρης Θεοχάρης, ο Γιάννης Βρούτσης και η Λίνα Μενδώνη χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμη εάν θα… αφοπλιστούν ή θα αναλάβουν κάποιο νέο χαρτοφυλάκιο.

Αντιστοίχως, σχεδόν βέβαιη θεωρείται η μετακίνηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, στο υπουργείο Εργασίας, την ώρα που δεν υπάρχουν ονόματα που να «παίζουν» να αναλάβουν την θέση του.

Πολύς λόγος γίνεται επίσης και για τους εξωκοινοβουλευτικούς υφυπουργούς οι οποίοι αποτελούν και την πλειονότητα στο ευρύτερο υπουργικό σχήμα. Ορισμένες πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να προχωρά σε… «σφαγή» ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για κοινοβουλευτικούς. Συνομιλητές κυβερνητικών στελεχών ωστόσο μεταδίδουν πως κάτι τέτοιο θα ήταν «ομολογία αποτυχίας» του σχήματος διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, έτσι αναμένονται καίριες παρεμβάσεις σε συγκεκριμένα υπουργεία.

Τέλος, στις αλλαγές που ετοιμάζει ο πρωθυπουργός, θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως θα δούμε και κοινοβουλευτικά στελέχη να αναλαμβάνουν ρόλο, χωρίς αυτό να επιβεβαιώνει όσους ήδη… ράβουν κοστούμια. Παραδείγματα βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που έχουν κριθεί θετικά μέχρι στιγμής είναι ο Χρήστος Ταραντίλης, ο Σπήλιος Λιβανός και άλλοι.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ