Απίστευτο δημοσίευμα από τη Γενί Σαφάκ: «Η Αθήνα θέλει πόλεμο»

Η τούρκικη… μονταζιέρα συνεχίζει την προπαγάνδα της καθώς ονειρεύεται πολεμικές προκλήσεις από την Αθήνα αλλά και μαζικούς (!) τάφους Τούρκων στρατιωτών!

Μια ακόμη ημέρα που ο τουρκικός τύπος και η φιλοκυβερνητική «Γενί Σαφάκ» προκαλούν, καθώς γίνεται λόγος για επιθυμία της Ελλάδας για… πόλεμο, για την Αγιά Σοφιά που θέλουν οι Τούρκοι να κάνουν τζαμί αλλά και για μαζικούς τάφους από το 1921!

«Η Αθήνα θέλει πόλεμο». Με αυτό τον τίτλο η η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» αναφέρεται στο σενάριο 4 φάσεων, που φέρεται να εξετάζει η Αθήνα, προκειμένου να αντιμετωπίσει ένα πιθανό ερευνητικό πλοίο της Τουρκίας στα ανοιχτά της Κρήτης και της Ρόδου από το Σεπτέμβριο.

Το εμπρηστικό πρωτοσέλιδο της «Γενί Σαφάκ»

Το βασικό θέμα της εφημερίδας, ωστόσο, είναι για άλλη μια φορά η Αγία Σοφία, με τίτλο «Το έθνος είπε την τελευταία του λέξη». Αναφέρεται στη χθεσινή δημοσκόπηση της AR-GE που δείχνει ότι το 90% των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος και των εθνικιστών επιζητούν τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Σύσσωμος εξάλλου ο τουρκικός τύπος σήμερα προδικάζει ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 2 Ιουλίου θα είναι «θετική», δηλαδή υπέρ της μετατροπής σε τζαμί και ότι στις 15 Ιουλίου, στην επέτειο της απόπειρας πραξικοπήματος θα γίνει η πρώτη προσευχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών ΜΜΕ, η ημερομηνία αυτή συζητήθηκε μεταξύ του Ερντογάν και των στελεχών του στη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος τη Δευτέρα.

«Ελληνική θηριωδία στο Τζαμπάρ»

Την ίδια ώρα, τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο σήμερα για θηριωδίες του ελληνικού στρατού πριν από έναν αιώνα στη Μικρασία.

Το πρακτορείο ειδήσεων ΙΗΑ αναφέρεται σε έναν μαζικό τάφο που ανακαλύφθηκε στην περιοχή Ντενιζλί της Τουρκίας (κοντά στα μικρασιατικά παράλια) με τις σορούς 83 Τούρκων, αποδίδοντας τη θηριωδία στους Έλληνες στρατιώτες που εισέβαλαν στις 2 Απριλίου του 1921 στην περιοχή αυτή καίγοντας ολόκληρο το χωριό.

«Βρέθηκαν οι τάφοι 83 Τούρκων που κάηκαν κατά τη διάρκεια της ελληνικής εισβολής πριν από 99 χρόνια στην περιοχή Τζαμπάρ της επαρχίας Τσιβρίλ», αναφέρει το τηλεγράφημα του ΙΗΑ, το οποίο αναμεταδίδεται από πολλά τουρκικά μέσα.

Ο Τούρκος ιστορικός, Τουργκούτ Τοκ, δηλώνει μάλιστα ότι «κατά τη διάρκεια της ελληνικής κατοχής έγιναν μεγάλες σφαγές», ανάμεσα στις οποίες και μία σφαγή εκατοντάδων Τούρκων μέσα σε τζαμί στο χωριό Ντιρέμπολου!

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here