Κορονοϊός – Ρωσία: Αυτό είναι το «τούνελ» απολύμανσης των επισκεπτών του Πούτιν


Ειδικό τούνελ απολύμανσης, από το οποίο περνάνε υποχρεωτικά όσοι θέλουν να επισκεφθούν τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην κατοικία του έξω από τη Μόσχα, στήθηκε για την προστασία του Ρώσου προέδρου από τον κορονοϊό.

Ο υψηλής τεχνολογίας θάλαμος απολύμανσης, όπως αναφέρει η Guardian, τοποθετήθηκε στην προαστιακή προεδρική κατοικία στο Νόβο Ογκάριοβο έξω από τη Μόσχα και κατασκευάστηκε από ρωσική εταιρεία που έχει την έδρα της στην πόλη Πέντζα.

Το πρακτορείο ειδήσεων RIA δημοσίευσε βίντεο που δείχνει ακριβώς πώς λειτουργεί το ειδικό τούνελ απολύμανσης.

Στο βίντεο διακρίνονται άνθρωποι με μάσκες να περνούν από το τούνελ και να ψεκάζονται με απολυμαντικό από την οροφή και τα τοιχώματά του.

Το απολυμαντικό αυτό είναι, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, ένα εκνέφωμα ειδικού υγρού που καλύπτει τα ρούχα των διερχομένων από το τούνελ και τα τυχόν ακάλυπτα μέρη του σώματος.

Δείτε το βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ είχε πει τον Απρίλιο ότι όσοι συναντούν διά ζώσης τον Ρώσο πρόεδρο υποβάλλονται προηγουμένως σε διαγνωστικές εξετάσεις για τον κορονοϊό, ενώ ο ίδιος ανακοίνωσε έναν μήνα αργότερα, στις 12 Μαΐου ότι είχε μολυνθεί.

Πάνω από μισό εκατομμύριο κρούσματα του κορονοϊού έχουν καταγραφεί στη Ρωσία, τρίτος υψηλότερος αριθμός στον κόσμο μετά τη Βραζιλία και τις ΗΠΑ, ενώ έχουν χάσει τη μάχη με την Covid-19 περισσότεροι από 7.000 ασθενείς μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, που όμως αμφισβητούν ορισμένοι.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ