Εξοικονομώ κατ’ οίκον: Έξτρα «μπόνους» για ιδιοκτήτες ακινήτων


Στο νέο Εξοικονομώ κατ’ οίκον θα αυξηθούν τα εισοδηματικά κριτήρια έως και τις 70.000 ευρώ – Ποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων είναι μεγάλοι κερδισμένοι. 

Μεγάλοι κερδισμένοι του νέου προγράμματος Εξοικονομώ κατ’ οίκον θα είναι όσων τα ακίνητα βρίσκονται σε χαμηλές ενεργειακές κατηγορίες, είναι δηλαδή χτισμένα πριν το 1980 καθώς για τους συγκεκριμένους ιδιοκτήτες προβλέπεται έξτρα μπόνους 15%.

Ταυτόχρονα, το αρμόδιο υπουργείο μελετά τους τρόπους με τους οποίους θα επιδοτηθούν ενεργειακά κατοικίες που κατασκευάστηκαν πριν από δεκαετίες και υστερούν τόσο σε εξοικονόμηση όσο και σε ενεργειακή απόδοση.

Τα κίνητρα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Οι ιδιοκτήτες θα επωφεληθούν από παρεμβάσεις στα ακίνητά τους όπως πχ. αλλαγή σε κουφώματα, θερμομόνωση κ.λ.π.

Ο προϋπολογισμός του τρίτου κύκλου Εξοικονομώ κατ’ οίκον, που αναμένεται να «τρέξει» το φθινόπωρο, θα κυμαίνεται στα 350 με 400 εκατ. ευρώ και θα είναι ο τελευταίος, τουλάχιστον με τη μορφή που μέχρι σήμερα τον ήξεραν τόσο οι ιδιοκτήτες όσο και ο τεχνικός κόσμος.

Αξίζει να σημειωθεί πως η διαδικασία αφορά το 55% του κτιριακού αποθέματος της Ελλάδας που έχει κατασκευαστεί πριν από από τέσσερις δεκαετίες και τα οποία είναι πολύ χαμηλά στη λίστα ενεργειακής απόδοσης ενώ δεν έχει πραγματοποιηθεί σε πολλά εξ αυτών σεισμικός έλεγχος.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ