Κορονοϊός Ιταλία: Αύξηση των νέων κρουσμάτων – Πάνω από 34.000 οι θάνατοι


Έντεκα περιφέρειες σε σύνολο 21, σήμερα δεν κατ’εγραψαν νέα κρούσματα

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία, βάσει του επίσημου υπολογισμού, είναι σήμερα 237.828. Οι νεκροί έφτασαν τους 34.448. Παράλληλα, 179.455 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 329 νέα κρούσματα, 43 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους και 929 άνθρωποι έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Στο μεταξύ, 163 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 3.113 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 20.649 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Σε σχέση με χθες τα κρούσματα παρουσιάζουν αύξηση: νόσησαν 126 περισσότεροι άνθρωποι. Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 9, ενώ οι θεραπευμένοι μειώθηκαν κατά 587.

Έντεκα περιφέρειες σε σύνολο 21, σήμερα δεν κατ’εγραψαν νέα κρούσματα. Το 74% των νέων μολύνσεων σημειώθηκε στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, η οποία, σε σχέση με χθες, από 143 πέρασε σε 242 κρούσματα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο μεταξύ, παρά το ότι η κυβέρνηση Κόντε αποφάσισε ότι οι θερινές ντίσκο θα επαναλειτουργήσουν στις 15 Ιουλίου, ορισμένες περιφέρειες, όπως η Τοσκάνη, η Λιγουρία, η Καλαβρία, και η ευρύτερη περιοχή της Τεργέστης, βάσει των δικαιοδοσιών τους, έδωσαν «πράσινο φως» για να μπορέσουν να ανοίξουν, κλαμπ και ντίσκο, μέσα σε αυτή την εβδομάδα. Η απόσταση ασφαλείας που θα πρέπει να τηρείται, όμως, από τους πελάτες, την ώρα που θα χορεύουν, είναι τουλάχιστον δυο μέτρων.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ