Παπαγγελόπουλος: Xειρότερη κι από τη Χούντα η Προανακριτική Επιτροπή


Με τη χούντα παρομοίασε την Προανακριτική Επιτροπή που ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος που συνεχίζει για δεύτερη ημέρα την κατάθεσή του.

Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης που ελέγχεται για σειρά αδικημάτων, σύμφωνα με πληροφορίες επιτέθηκε στην Ελένη Ράικου ότι ψεύδεται κι ότι ήταν «το μακρύ χέρι» του Αντώνη Σαμαρά, ενώ αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον Αλέξη Τσίπρα και την οικογένεια του.

Δ. Παπαγγελόπουλος: Τον Τσίπρα τον γνώρισα κοινωνικά παραμονές εκλογών του 2012. Είχα πάει συμπτωματικά στο σπίτι των γονιών του.

Δ. Μαρκόπουλος: Γνωρίζατε την οικογένεια του; Έχετε βρεθεί δηλαδή πριν γίνει πρωθυπουργός;

Δ. Παπαγγελόπουλος: Ελάτε, κ. Μαρκόπουλε, να σας δώσω μια συνέντευξη όποτε θέλετε. Θα σας τα πω όλα.

Δ. Μαρκόπουλος: Άρα γνωρίζετε την οικογένεια του. Τον ξέρατε πριν αναλάβει την εξουσία.

Δ. Τσοβόλας: Αυτά δίνουν τροφή για δημοσιεύματα. Να μείνουμε στην υπόθεση.

Δ. Μαρκόπουλος: Μα έχει ενδιαφέρον η σχέση των δύο.

Δ. Παπαγγελόπουλος: Θα σας τα πω όλα.

Δ. Τσοβόλας: Αυτά κάνουμε και θα παίζουν τα ΜΜΕ.

Οι παρεμβάσεις του κ. Τσοβόλα προκάλεσαν την αντίδραση βουλευτών που σχολίασαν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι η διαδικασία.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος φέρεται να ανέφερε ότι η Προανακριτική Επιτροπή είναι χειρότερη κι από τη χούντα.

Δ. Παπαγγελόπουλος: Στη Χούντα εγώ ήμουν φοιτητής. Όταν πήγαινες στην ασφάλεια οι ερωτήσεις ήταν συγκεκριμένες. Είσαι κομμουνιστής; Είσαι δημοκρατικός; Δεν σου λέγανε πάρε τη σφαλιάρα και μίλα. Εσείς αυτό κάνετε. Γιατί να απολογηθώ, για ποιο πράγμα; Για ποια υπόθεση;

Συνεχίζοντας την εισαγωγική του τοποθέτηση, σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε πως θέλει ψυχίατρο με τον ίδιο λίγο αργότερα να σχολιάζει:

Δ. Παπαγγελόπουλος: Αν υπήρχε δυνατότητα να υποβληθούμε σε τεστ αλήθειας, κάποιοι θα ανέβαζαν παλμούς με τα ψέματα που λένε… Και διαβάζω σε κάποιες διαρροές ότι ζήτησα ψυχιατρική εξέταση! Έλεος!!

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξαν πως εν είδει καλαμπουριού το είπε, αναφερόμενος στους καταγγέλλοντες.

Παράληλα, φέρεται να επανέλαβε, ότι δεν ανήκει και δεν ανήκε στο παρελθόν στη ΝΔ και πως παραμένει «Έλληνας πατριώτης», ενώ επιτέθηκε στην Ελένη Ράικου.

Δ. Παπαγγελόπουλος: Ο Σαμαράς είχε πάντοτε ευνοήσει την Ράικου, με παρεμβάσεις του στην Δικαιοσύνη. Σε αντάλλαγμα αυτού η Ράικου καταθέτει εις βάρος μου. Η κα Ράικου είναι το μακρύ χερι του κ. Σαμαρά. Είναι ψευδές που είπε ότι έμεινε έκπληκτη όταν την επισκέφθηκε η Παπαδακου τον Φλεβάρη του ’17 και την ρώτησε αν υπηρξε ανάμειξη πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis. Και αυτό διότι υπήρχαν στοιχεία ήδη από τον Δεκέμβριο του 2016. Το δεύτερο ψέμα της Ράικου ήταν ότι αμέσως μετά την πήρα κι εγώ τηλέφωνο και την ρώτησα το ίδιο πράγμα… Γιατί χρωστά τόσα πολλά η Ράικου στον Σαμάρα; Αν ακολουθούσα την ηθική τους, θα είχε γίνει της κακομοίρας με αυτά που γνωρίζω, αλλά οι αρχές μου δεν μου επιτρέπεται να πω. Γιατί η Ράικου χρωστά στον Σαμαρά;

Σε άλλο σημείο μίλησε, σύμφωνα με πηγές της Επιτροπής, για ενορχηστρωμένο σχέδιο της Ελένης Ράικου.

Δ. Παπαγγελόπουλος: Ολη η ΝΔ ήξερε την σχεση Ραικου-Σαμαρά. Η Ραικου που τόλμησε να πει ότι της ασκούσα τρομοκρατία μου ειχε ζητήσει να την φέρω σε επαφή με τον Σαμαρά για να βοηθήσει τα παιδιά της να πάρουν υποτροφία στην Αμερική. Αρνήθηκα να της κάνω οποιαδήποτε ρουσφέτι, παρότι γίνεται βδέλλα. Απλά τους έφερα σε επαφή και έγιναν κολλητοί. Την εκανε Εισαγγελέα Διαφθοράς και τα παιδιά της πήραν υποτροφία στην Αμερική. Δεν ξέρω αν αυτό έγινε τελικά με βοήθεια του. Ρωτήστε τους. Δίνει την πρώτη κατάθεση της στις 23 Σεπτεμβρίου του 2019. Λέει όσα έχει να πει. Δεν λέει τίποτα για Ρασπουτιν. Φεύγει. Βγαίνει έξω, και μετά από λίγη ώρα έρχεται και στο ξεκάρφωτο, χωρίς να έχει προηγηθεί ερώτηση βάζει θέμα Μιωνη και αντιδικίας με την Παπαδάκου. Τι σχέση είχε αυτό με την υπόθεση τότε; Τι λόγο είχε να το πει αυτό; Πως γνώριζε την αστική αντιδικία Μιωνη -Παπαδάκου; Πως γνώριζε την αντιδικία ενός επιχειρηματία,μου δεν ζει στην Ελλάδα, αλλά στο εξωτερικό, με μια δημοσιογράφο; Με ποιον μιλάει; Μαζί του; Με τους προστάτες του; Πως ήξερε, εκ προοιμίου, για μια υπόθεση στην οποία δεν έχει πρόσβαση; Πως ήξερε ότι τα δημοσιεύματα της Παπαδάκου είναι «ψευδή»; Είχε βγει απόφαση; Άλλος ένας λόγος να κληθεί ως μάρτυρας η Παπαδάκου. Έτσι βάζει στο κάδρο, δημιουργεί συνήθειες για να έρθει ο Μιωνής.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ