Καταγγελία: “Απαράδεκτη μεταχείριση σε αστυνομικούς στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο” (pics)


Όπως πληροφορηθήκαμε από συναδέλφους, την 11/05/2020 πλήρωμα περιπολικού από το Α.Τ. Ασπροπύργου ενεπλάκη σε τροχαίο με Ι.Χ.Φ. με αποτέλεσμα των τραυματισμό των συναδέλφων. Οι συνάδελφοι όντες τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο ΕΚΑΒ στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, προκειμένου να δεχθούν ιατρική φροντίδα.

Στην αρχή οι συνάδελφοι έκαναν κανονικά τις απαραίτητες εξετάσεις (αιματολογικές κι ακτινογραφία θώρακος), όμως στη συνέχεια ξεκίνησε το θέατρο του παραλόγου.

Μολονότι οι συνάδελφοι είχαν εμφανή σημάδια τραυματισμού στα πρόσωπά τους, το ιατρικό προσωπικό μετά το πέρας των εξετάσεων τους απάντησε ότι η παροχή ιατρικής φροντίδας είχε φτάσει στο τέλος της. Οι συνάδελφοι απορημένοι τους είπαν ότι επιθυμούσαν επιπλέον φροντίδα στα τραύματα του προσώπου τους, καθώς είχαν ανοιχτές πληγές. Η απάντηση, όμως, ήταν ότι είναι απλές εκδορές και οι πληγές μπορούν εύκολα να καθαριστούν με φυσιολογικό ορό και γάζες που μπορούν να προμηθευτούν σε οποιοδήποτε φαρμακείο, ενώ το αίσθημα πόνου στον αυχένα από τον ένα συνάδελφο θα περάσει με ξεκούραση. Άξιο αναφοράς είναι ότι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε αντιληπτό έκτακτο περιστατικό στο εν λόγω τμήμα.

Στη συνέχεια οι συνάδελφοι αποχώρησαν από το 401 και μετέβησαν σε ΙΔΙΩΤΙΚΟ ιατρείο, διότι ήταν βέβαιοι πως η φροντίδα που είχαν λάβει ήταν ελλιπής. Στον ένα συνάδελφο έγινε βαθύς καθαρισμός στην εξωτερική πλευρά του ματιού που είχε τραυματιστεί, καθώς και εφαρμογή φαρμακευτικών σπρέι. Ο άλλος συνάδελφος κρίθηκε απαραίτητο ότι έπρεπε να δεχθεί δύο ράμματα στο μέτωπο!!!

Την επόμενη ημέρα οι συνάδελφοι μετέβησαν στο Κεντρικό Ιατρείο Αθηνών της ΕΛ.ΑΣ., όπου εκεί οι γιατροί συνέστησαν στον συνάδελφο που είχε αίσθημα πόνου στον αυχένα να τοποθετήσει ειδικό κολάρο, ενώ συνεστήθη επίσης και στους δύο επιπλέον λήψη φαρμακευτικής αγωγής!

Πριν λίγες ημέρες όταν ο συνάδελφος με πόνο στον αυχένα κάλεσε εκ νέου στο 401 για να ρωτήσει αν μπορεί να κάνει μια ακτινογραφία στον αυχένα, διότι τα συμπτώματα είχαν αυξηθεί, η απάντηση που πήρε ήταν η εξής: Έλα ρε φίλε, θα κάτσεις καμιά εφταριά ώρες αναμονή και θα την κάνεις.

Όλα αυτά καταδεικνύουν την πλημμελή παροχή ιατρικής φροντίδας από τους θεράποντες ιατρούς που επιλήφθηκαν στο 401 για τους συναδέλφους. Ενώ οι συνάδελφοι βρίσκονταν εμφανώς σε ανάγκη για λόγους υγείας και έπρεπε να τους παρασχεθεί η πληρέστερη και καλύτερη δυνατή φροντίδα, αντί γι’ αυτό παραμελήθηκαν εσκεμμένα. Η σοβαρότητα μάλιστα της κατάστασης επίσης αποδεικνύεται από το ότι οι συνάδελφοι έλαβαν αναρρωτική άδεια έπειτα από κρίση της αρμόδιας υπηρεσιακής ιατρικής επιτροπής.

Η Πρωτοβουλία Αστυνομικών καταγγέλλει απερίφραστα αυτήν την άθλια αντιμετώπιση των γιατρών του 401 προς τους συναδέλφους. Υπενθυμίζουμε στους γιατρούς ότι έχουν ορκιστεί να παρέχουν κάθε τι δυνατό σε αυτούς που έχουν υποστεί βλάβη της υγείας τους. Έχουν δώσει τον πιο ιερό όρκο και τον πιο ανθρώπινο. Επίσης να τους υπενθυμίσουμε ότι οι αστυνομικοί καταβάλλουν κανονικά ΕΙΣΦΟΡΕΣ για παροχή φροντίδας από το 401, δεν ζητιάνεψαν ποτέ και απαιτούν να αντιμετωπίζονται ανθρώπινα. Δεν είναι η πρώτη φορά που συνάδελφοι καταγγέλλουν πλημμελή φροντίδα και ανάρμοστη συμπεριφορά από μερίδα ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού του 401. Αυτή κατάσταση πρέπει να σταματήσει ΤΩΡΑ. Εκπτώσεις για την υγεία μας δεν πρόκειται να τις ανεχτούμε. Ούτε ένας συνάδελφος να ξαναντιμετωπίσει αυτά που υπέστησαν οι συνάδελφοι.

Ευθύνες για παρόμοια περιστατικά έχει και η Ηγεσία, διότι μολονότι είναι γνωστά εδώ και χρόνια, δεν έχουν αντιμετωπιστεί καν ή δεν έχουν αντιμετωπιστεί με τη σοβαρότητα που τους αρμόζει. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ούτε της τωρινής κυβέρνησης αλλά ούτε και της προηγούμενης έχει ή είχε παρέμβει για να διορθώσει το συγκεκριμένο σοβαρότατο πρόβλημα.

Καλούμε την Ηγεσία να μεσολαβήσει προκειμένου το Περιφερειακό Ιατρείο της ΕΛ.ΑΣ. να αποκτήσει ενεργότερο ρόλο στο 401. Επίσης την καλούμε να μεσολαβήσει προκειμένου να ενσωματωθεί στη Διοίκηση του Νοσοκομείου και αστυνομικό προσωπικό. Η υγεία των σκληρά αγωνιζόμενων αστυνομικών δεν είναι παιχνίδι. Γι’ αυτό πρέπει τα αιτήματά μας να αντιμετωπισθούν με τη σοβαρότητα που τους αρμόζει και άμεσα.

Ευχές για ταχεία ανάρρωση στους συναδέλφους.

Υγ. Προς απόδειξη των καταγγελλομένων, οι συνάδελφοι μας έχουν προσκομίσει σε φωτοαντίγραφα, τόσο ιατρικές γνωματεύσεις από το ΚΙΑ, όσο και από ιδιώτη γιατρό που εξετάστηκαν απ’ ευθείας μετά από το 401, πλην όμως δεν έχουν δημοσιευτεί για ευνόητους λόγους.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ