«Βόμβα» Τσαβούσογλου: Συμφωνία ΗΠΑ – Τουρκίας για τη Λιβύη


Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε την Πέμπτη ότι ΗΠΑ και Τουρκία έχουν συμφωνήσει να συνεργαστούν στην Λιβύη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του κυπριακού δικτύου Σίγμα, η δήλωση του Τούρκου ΥΠΕΞ έγινε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε φόρουμ που οργάνωσε η Τουρκo-Αμερικανική Ένωση TASC.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν πριν από μία εβδομάδα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ, ο Τσαβούσογλου αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ διάκεινται θετικά σε έναν πιο ενεργή ρόλο στη Λιβύη και συμφώνησαν να προχωρήσουν σε κοινές δράσεις με την Τουρκία.

«Η Αμερική προσπαθεί να έχει έναν πιο ενεργό ρόλο στη Λιβύη. Ο πρόεδρός μας πρότεινε στον Αμερικανό πρόεδρο να συνεργαστούμε Τουρκία και ΗΠΑ μαζί στη Λιβύη και ο Τραμπ ανταποκρίθηκε θετικά. Κι εμείς σε επίπεδο υπουργείων Εξωτερικών, αλλά και σε επίπεδο υπουργείων Άμυνας και μυστικών υπηρεσιών πήραμε την εντολή να συνεργαστούμε. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν συνομιλίες σε τεχνικό επίπεδο. Είναι σημαντικό να υπάρξει μία κοινή ενέργεια για τη σταθερότητα στην περιοχή και για το μέλλον της Λιβύης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος ΥΠΕΞ.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ