Πανεπιστήμια της Τσεχίας: Η ιδανική επιλογή για τους Έλληνες φοιτητές


Ιδανική επιλογή για τους Έλληνες φοιτητές που θέλουν να σπουδάσουν στο εξωτερικό, στην αγγλική γλώσσα, αποτελούν τα Πανεπιστήμια της Τσεχίας, μεταξύ των κορυφαίων στις διεθνείς εκπαιδευτικές κατατάξεις.

Σχολές όπως η Ιατρική, η Οδοντιατρική, η Κτηνιατρική, η Φαρμακευτική, η Φυσικοθεραπεία και η Φυσική Αγωγή-Γυμναστική Ακαδημία διακρίνονται πανευρωπαϊκά τόσο λόγω του εκπαιδευτικού τους επιπέδου όσο και λόγω του ερευνητικού τους υπόβαθρου.

Μάλιστα, σε μια περίοδο που η πανδημία του κορονοϊού έχει ανατρέψει τα δεδομένα σε παγκόσμιο επίπεδο κι έχει στερήσει από πολλούς φοιτητές τις σπουδές τους, η Τσεχία, που πήρε εγκαίρως μέτρα και αντιμετώπισε αποτελεσματικά τον ιό, είναι ένας ασφαλής, εκπαιδευτικός προορισμός για τους Έλληνες φοιτητές, σε αντίθεση με παραδοσιακές, ακαδημαϊκές εστίες της Δυτικής Ευρώπης.

Οι σπουδές στα Πανεπιστήμια της Τσεχίας είναι πλήρως αναγνωρισμένες στην Ελλάδα και δεν απαιτείται διαδικασία εξετάσεων αναγνώρισης (ΔΟΑΤΑΠ).

Σημαντικό ρόλο στην πρόσβαση στις σπουδές των Πανεπιστημίων της Τσεχίας παίζει η CMS AGENCY, επίσημος εκπρόσωπός τους στην Ελλάδα, που αποτελεί έναν πολύτιμο, συνδετικό κρίκο και φροντίζει για την προετοιμασία της εισαγωγής των υποψηφίων στη σχολή που επιθυμούν.

Μάλιστα, πέραν της διοργάνωσης των εισαγωγικών εξετάσεων για τις σχολές αυτές, που θα πραγματοποιηθούν φέτος εντός του Ιουλίου και του Αυγούστου στην Αθήνα, είναι υπεύθυνη για την ενημέρωση των υποψηφίων, τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων στα Πανεπιστήμια, τη μεταφορά με πούλμαν από το αεροδρόμιο της Πράγας στις αντίστοιχες πόλεις τις ημέρες των εγγραφών, την κράτηση δωματίων σε ξενοδοχεία της Τσεχίας τις ημέρες των εγγραφών, την εγγραφή στο Πανεπιστήμιο, την εγγραφή στη φοιτητική εστία, τη βοήθεια στην ενοικίαση διαμερισμάτων και για μια σειρά άλλων διαδικαστικών θεμάτων, από το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού μέχρι την έκδοση καρτών για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Παράλληλα προσφέρει στήριξη με Έλληνα εκπρόσωπο εντός των Πανεπιστημίων στους Έλληνες φοιτητές κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους, ώστε να αισθάνονται σα να βρίσκονται στη χώρα τους.

Τα Πανεπιστήμια της Τσεχίας προσφέρουν συμβατό κόστος διδάκτρων και ζωής για τους Έλληνες φοιτητές και ένα ασφαλές περιβάλλον, σε μια χώρα γνωστή για τις ομορφιές, την ιστορία και τον πολιτισμό της.

Πανεπιστήμια με ιστορία και κύρος

H CMS AGENCY εκπροσωπεί τέσσερα Πανεπιστήμια, τα τρία στην Τσεχία και το ένα στη Σλοβακία:

Το Πανεπιστήμιο του Καρόλου (Charles University) είναι ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια στον κόσμο και το μεγαλύτερο της Τσεχίας. Είναι ένα διακεκριμένο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό ίδρυμα, με μοναδική ιστορική παράδοση. Ιδρύθηκε μάλιστα το 1348 από τον βασιλιά Κάρολο IV. Αποτελείται από 17 σχεδόν ανεξάρτητα και αυτοδιοικούμενα τμήματα στην Πράγα, στο Πίλσεν και στο Χράντετς Κράλοβε.

Το Πανεπιστήμιο του Μάσαρυκ (Masaryk University) είναι το δεύτερο μεγαλύτερο της Τσεχίας, ιδρύθηκε το 1919, αποτελείται από 9 πανεπιστημιακές σχολές και διαθέτει 40.000 φοιτητές, αλλοδαπούς και Τσέχους. Η δυναμική του ανάπτυξη μάλιστα το έχει αναδείξει σε ένα από τα ηγετικά πανεπιστήμια της Κεντρικής Ευρώπης.

Το Πανεπιστήμιο Κτηνιατρικής και Φαρμακευτικής (University of Veterinary and Pharmaceutical Sciences), στα προάστια του Μπρνο, στην περιοχή Kralovo Pole, είναι το μοναδικό τσέχικο πανεπιστήμιο που ειδικεύεται στην φαρμακευτική. Με έτος ίδρυσης το 1919 έχει καταφέρει να ξεχωρίσει για τα ερευνητικά του προγράμματα και τις εξειδικευμένες δραστηριότητές του.

Το Pavol Jozef Safaric University, στη σλοβακική πόλη Κόσιτσε, ανήκει στα σημαντικότερα, εκπαιδευτικά και επιστημονικά ιδρύματα της Ευρώπης. Η Ιατρική του σχολή ξεκίνησε το 1948, ενώ από το 1992 δίνει τη δυνατότητα στους διεθνείς φοιτητές να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στην αγγλική γλώσσα.

Για περισσότερες πληροφορίες:

CMS AGENCY

Νίκης 23 Σύνταγμα, Αθήνα

2117508143

6984044803

6977037073

www.cmsagency.gr


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ