Πέντε κοινά που μοιράζεται με τους προκατόχους του ο Master Chef Σταύρος Βαρθαλίτης


Όπως ακριβώς συνέβη τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και στον φετινό τελικό του Master Chef τα μηχανάκια της AGB πήραν «φωτιά» με τον δημοφιλή, εκκεντρικό και πάντα κομψό chef Σταύρο Βαρθαλίτη να ανακηρύσσεται, έναντι του Κύπριου Σταυρή Γεωργίου, στον μεγάλο νικητή του αγαπημένου τηλεοπτικού παιχνιδιού.

Όλα αυτά ενώ την ίδια στιγμή το εγχώριο Twitter είχε στήσει ένα διαδικτυακό γλέντι με πανηγυρισμούς, απίθανα memes και επικές ατάκες του παίκτη που «σφράγισαν» την τηλεοπτική σεζόν, όπως το «Ερωτάς, Αλήτης…», υποθέτω γνωρίζετε τη συνέχεια.

Εκτός από το πρωτότυπο στυλ ντυσίματος που τον χαρακτήρισε, ο Βαρθαλίτης ή αλλιώς, ο 24χρονος «foodman» της Σύρου και των Άνω Λιοσίων, κατάφερε να ξεχωρίσει για το πείσμα, το μοναδικό ταλέντο, το συνεσταλμένο προφίλ και τον αυθόρμητο χαρακτήρα του.

Αυτό που λίγοι γνωρίζουν βέβαια, είναι πως δεν χρειαζόταν να διεξαχθεί ο τελικός για να αποδειχθεί πως ο Βαρθαλίτης ήταν όντως ο παίκτης που διαθέτει το λαμπερό «πακέτο» ενός… μαέστρου της κουζίνας. Εάν εξετάσει κάποιος προσεκτικά τα κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ αυτού και των προκατόχων του, συνειδητοποιεί πως το λαχταριστό και ταυτόχρονα δύσβατο «μονοπάτι» προς την κορυφή της κουζίνας, μπορεί να μην ήταν παράλληλο για όλους τους, αλλά είχε σίγουρα κοινό σημείο εκκίνησης!

Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει τα πέντε κοινά χαρακτηριστικά που μοιράζεται ο Σταύρος Βαρθαλίτης με τον Μανώλη Σαρρή, τον Τιμολέων Διαμαντή και τον πρώτα διδάξα, Άκη Πετρετζίκη.

Η εμπειρία που τους έδωσε το προβάδισμα

Τόσο οι προηγούμενοι νικητές όσο και ο φετινός, είχαν περάσει ατελείωτες ώρες πάνω από καυτά μάτια και τηγάνια. Είχαν τραυματίσει τα δάχτυλά τους στις πιο απαιτητικές κουζίνες, μαθήτευσαν πλάι σε καταξιωμένους ανθρώπους του χώρου, οι οποίοι τους έδωσαν τον χώρο και την ελευθερία να εργαστούν σκληρά και να «ξεδιπλώσουν» στα πιάτα την αισθητική τους στη γαστρονομία. Παρόλα αυτά, όσο σημαντική και αν είναι η εμπειρία και η τριβή με την κουζίνα, για να γίνει κάποιος Master Chef, χρειάζονται πολλά παραπάνω.

Το πολύτιμο «λιθαράκι» της οικογένειας

Όπως έχει δηλώσει αμέτρητες φορές ο Άκης σε συνεντεύξεις του, δίχως την έμπνευση που πήρε από τις παραδοσιακές συνταγές της μαμάς και της γιαγιάς του, ίσως να μην είχε εξελιχθεί στον δημοφιλή μάγειρα και επιχειρηματία, που 2.5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αναζητήσει στο διαδίκτυο, τη συνταγή του για σπιτικά μελομακάρονα! Κάτι ανάλογο συνέβη και στον Βαρθαλίτη, ο οποίος δεν έχανε ευκαιρία να μας υπενθυμίζει πως η γιαγιά Σταυρούλα, ήταν ο «σύμμαχος» στις πρώτες του μαγειρικές απόπειρες, ο άνθρωπος που τον βοήθησε να καλλιεργήσει προς τη σωστή κατεύθυνση, το μεγάλο του πάθος για τη γαστρονομία.

Το πρώτο «σκαλοπάτι» για την κορυφή

Γνωρίζοντας ήδη από την εφηβεία τους πως, αργά ή γρήγορα θα κατέληγαν πάνω από μία κατσαρόλα, οι νικητές του Master Chef δεν άφησαν τον χρόνο να πάει χαμένος και αμέσως μόλις ολοκλήρωσαν τις σχολικές τους υποχρεώσεις πήραν την απόφαση να σπουδάσουν Μαγειρική. Μάλιστα οι 3 από τους 5 διάλεξαν την ελληνική σχολή μαγειρικής και τουριστικών σπουδών Le Monde. Έχοντας ήδη στις αποσκευές τους ένα ασίγαστο πάθος και κάποιες αυτοδίδακτες γνώσεις πάνω στη μαγειρική, επιδίωξαν να λάβουν τη γνώση και την εμπειρία από ακαδημαϊκούς, καθώς και τη δικτύωση που θα τους εισάγει σε πιο πολύπλοκους όρους της επισιτιστικής εστίασης. Κάτι που από ό,τι φάνηκε τους «βγήκε» στο 100%.

Όλοι επίσης εργάστηκαν σε σημαντικά εστιατόρια σε Ελλάδα και τη Ευρώπη.

Γεννημένοι για να φοράνε… ποδιές

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που διακρίνουμε και στους τέσσερις chef, είναι πως παρά το νεαρό και τον ενθουσιασμό της ηλικίας, μπαίνοντας πίσω από τον πάγκο για τις δοκιμασίες του παιχνιδιού, μεταμορφώνονταν απευθείας σε επαγγελματίες. Επιπλέον, η σοβαρότητα, η συνέπεια και το μεράκι που έδειχναν σε κάθε δοκιμασία, δεν άφηναν κανέναν περιθώριο αμφιβολίας στους κριτές, πως είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα, αφού είναι γεννημένοι για να φοράνε ποδιά!

Παρέμειναν ταπεινοί και αυθεντικοί

Σε αντίθεση με τους συμπαίκτες τους, οι οποίοι δεν έχαναν ευκαιρία να εμπλακούν σε ίντριγκες, οι νικητές του Master Chef υπήρξαν καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού τα… σιγανά ποταμάκια. Όχι, δεν ήταν κάποιο προσωπείο για να κερδίσουν την εύνοια των κριτών και του κοινού, αλλά μια ειλικρινή στάση που διατηρούσαν και εντός σπιτιού, αποφεύγοντας άσκοπες αντιπαλότητες, που θα διέκοπταν την προσοχή τους από τον στόχο.

Έτσι μέσα σε μερικούς μήνες, τα «ποταμάκια» του Master Chef εξελίχθηκαν τελικά σε ανεμπόδιστους χειμάρρους ταλέντου! Χειμάρρους που παρέσυραν κάθε αντίπαλο στο πέρασμά τους, κερδίζοντας όχι μόνο φήμη και μερικά χρήματα παραπάνω, αλλά ένα pass partout εισιτήριο για την κορυφή της γαστρονομίας!


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ