Αλαλούμ στις Πανελλαδικές: Διέγραψαν θέματα την ώρα της εξέτασης γιατί πήραν χαμπάρι ότι ήταν εκτός ύλης!εξετάσεων

Οι μαθητές που εξετάζονταν σήμερα στις πανελλαδικές αντιμετώπισαν άλλη μια δυσκολία στη προσπάθειά να τους να κερδίσουν μία θέση στα πανεπιστήμια της χώρας όταν στα μέσα της εξέτασης μαθήματος διαγράφηκαν θέματα από μάθημα επειδή ήταν εκτός ύλης!

Επρόκειτο για δύο υποερωτήματα στο μάθημα της Βιολογίας Εσπερινών Λυκείων με το Παλαιό σύστημα σύμφωνα με ρεπορτάζ του esos.gr.

Ενώ είχαν ήδη μοιραστεί τα θέματα της Βιολογίας στους υποψηφίους Εσπερινών Λυκείων με το Παλαιό Σύστημα οι Λυκειακές Επιτροπές όλων των Εξεταστικών Κέντρων της χώρας, δέχθηκαν την παρακάτω εντολή από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων η οποία είναι υπεύθυνη για την επιλογή των θεμάτων:

Α. Να διαγραφούν από τη Β κατηγορία θεμάτων:
-το υποερώτημα β 3 που βαθμολογείται με 5 μονάδες ,  και
-το υποερώτημα β4 που βαθμολογείται με 6 μονάδες

Β. Οι συνολικά 11 μονάδες που προκύπτουν από τα δύο διαγραμμένα υποερωτήματα να κατανεμηθούν στα υπόλοιπα τρία ερωτήματα, και συγκεκριμένα
-το β1 θα βαθμολογηθεί με 8 μονάδες
-το β2 με 9 μονάδες
-το β5 με 8 μονάδες.

Η αδυναμία του Υπουργείου Παιδείας να συντονίσει σωστά την εξεταστική διαδικασία, επιλέγοντας εκτός ύλης θέματα πρόσθεσε επιπλέον άγχος σε μία ιδιαίτερα αγχωμένη και εξαντλημένη γενιά παιδιών που δίνει αυτές τις κρίσιμες εξετάσεις σε δύσκολους καιρούς.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here