Αποκάλυψη: Κυκλώματα στην ΕΛ.ΑΣ επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ – ΝΔ: Ο Τσίπρας να λάβει θέση

Αντιδράσεις προκαλούνται από τις αποκαλύψεις για την δράση κυκλωμάτων στο εσωτερικό της Ελληνικής Αστυνομίας επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη Νέα Δημοκρατία να καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να λάβει θέση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά, διάλογοι ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτουν πως δέχονταν παρεμβάσεις από την σύζυγο του Πάνου Καμμένου, Ελένη Τζένου προκειμένου να συλληφθούν οι Γιάννης Κουρτάκης και Παναγιώτης Τζένος. Ωστόσο σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Αλέξης Τσίπρας παρακολουθούσε αυτές τις μεθοδεύσεις μέσω της ΕΥΠ.

«Στην εν λόγω έρευνα της ΕΥΠ η οποία πραγματοποιήθηκε την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝ.ΕΛ υπό τη διοίκηση του Γιάννη Ρουμπάτη περιλαμβάνονται χιλιάδες τηλεφωνικές παρακολουθήσεις βιντεοσκοπημένες συναλλαγές με παραδόσεις φακέλων με χρήματα ενώ περιγράφεται πλήρως η δομή ενός κυκλώματος το οποίο κατάφερνε μέσα από παράνομες δραστηριότητες να έχει έσοδα που αγγίζουν το 1.000.000 ευρώ μηνιαίως», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Στο 70σέλιδο έγγραφο της ΕΥΠ , όπως αναφέρουν τα Παραπολιτικά, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά σε ένα κομβικό πρόσωπο στον χώρο της ΕΛ. ΑΣ τον απόστρατο αξιωματικό Σπύρο Παπαχρήστου ο οποίος δολοφονήθηκε μπροστά από ταβέρνα στην Παλλήνη τα ξημερώματα της Τρίτης 1ης Μαΐου 2018 ο οποίος ήταν κουμπάρος με τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας και συγκυβερνήτη του Αλέξη Τσίπρα, Πάνο Καμμένο.

ΝΔ: Ο Αλέξης Τσίπρας να λάβει θέση

Το εν λόγω δημοσίευμα προκάλεσε και την αντίδραση της Πειραιώς, αφού με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου, το κυβερνών κόμμα κάνει λόγο για «παρακράτος που λειτουργούσε επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ». Παράλληλα τονίζει πως οι εντολές για συλλήψεις δημοσιογράφων και η παρακολούθησή τους, παραπέμπουν «σε ολοκληρωτικά καθεστώτα και όχι σε ευρωπαϊκή δημοκρατία».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ:

Τα όσα ανατριχιαστικά αποκαλύπτονται σήμερα από την εφημερίδα “Παραπολιτικά” δείχνουν ότι το παρακράτος που λειτουργούσε επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν είχε μόνο ένα πλοκάμι, αυτό του παραδικαστικού, αλλά πολλά.

Οι εντολές προς την Αστυνομία από τη σύζυγο του τότε Υπουργού Άμυνας, για τη σύλληψη δύο δημοσιογράφων, του Γιάννη Κουρτάκη και του Παναγιώτη Τζένου, η φυσική παρακολούθησή τους και όσα απίστευτα έχουν καταγραφεί, παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα κι όχι σε ευρωπαϊκή δημοκρατία.

Από τις αποκαλύψεις προκύπτει ότι ο ίδιος ο κ.Τσίπρας ήταν σε γνώση της δράσης του παρακράτους ύστερα από ενημέρωση του τότε αρχηγού της ΕΥΠ. Τι έκανε; Γιατί αδράνησε; ‘Ηταν τέτοια η ισχύς του συγκυβερνήτη του και της συζύγου του ώστε τους έκανε πλάτες; Σε κάθε περίπτωση καλείται τώρα να πάρει θέση.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here