Στη φύση το αγωνιστικό τάβλι με τους παίκτες «οπλισμένους» με… αντισηπτικό


Μπορεί μέχρι σήμερα να γνωρίζαμε ότι οι αντίπαλοι παίκτες στο τάβλι έχουν μαζί τους το «γούρι» τους, προκειμένου να τους φέρει τύχη και το ζάρι να δείξει αυτό που θέλουν, ωστόσο, ακόμα και σε αυτό έβαλε το «χεράκι» του ο κορωνοϊός, καθώς από εδώ και στο εξής οι αγώνες τάβλι θα πραγματοποιούνται με απαραίτητο «αξεσουάρ» το αντισηπτικό.

Στα αγωνιστικά τραπέζια, πλάι στο ταμπλό με τα πούλια και τα ζάρια, θέση θα έχει το αντισηπικτό, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας αγωνιστικού τάβλι, Μιχάλης Προυκάκης.

Με αφορμή την «επανεκκίνηση» του αγωνιστικού τάβλι ο κ. Προυκάκης εξήγησε το νέο πλαίσιο, μέσα στο οποίο θα δίνονται οι αγώνες μεταξύ των παικτών. «Οι περισσότεροι αγώνες γίνονται σε φυσικό περιβάλλον, χρησιμοποιούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα και προτιμάμε τους εξωτερικούς χώρους. Φυσικά υπάρχει αντισηπτικό δίπλα από κάθε τραπεζάκι και απαγορεύονται οι θεατές», σημείωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος.

«Όποιος από τους δυο αντιπάλους χρησιμοποιήσει τα χέρια του σε κάτι εκτός από το τάβλι -πχ αν αγγίξει το κινητό του- θα πρέπει να κάνει αμέσως απολύμανση», εξήγησε, ενώ παράλληλα τόνισε ότι η χρήση αντισηπτικού είναι απαραίτητη, ειδικά από τη στιγμή που οι δύο αντίπαλοι πιάνουν ο ένας μετά τον άλλο τα ζάρια και τα πούλια.

Διαδικτυακοί αγώνες κατά την περίοδο του εγκλεισμού

Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας αγωνιστικού τάβλι, έκανε λόγο για την περίοδο του εγκλεισμού, τονίζοντας πως οι λάτρεις του δημοφιλούς παιχνιδιού-αγωνίσματος είχαν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε διαδικτυακούς αγώνες, ωστόσο έλειπε ο ήχος πάνω στο ξύλινο τάβλι.

«Χάνει τη γοητεία του χωρίς τον γνωστό ήχο, αλλά μένεις σε εγρήγορση, κάνεις προπόνηση στο σπίτι σου, παίζοντας με κάποιον που βρίσκεται π.χ. στο Περού την ίδια στιγμή, κι έτσι δεν έχεις πρόβλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Προυκάκης, εξηγώντας τον τρόπο με τον οποίο διεξάγονται και διαδικτυακά αγώνες.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ