Μετανάστες στη Μαλακάσα κάνουν απτόητοι μπάρμπεκιου στο δάσος (video)

Αντιμέτωποι με ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο φαινόμενο έρχονται κάθε καλοκαίρι οι κάτοικοι της Μαλακάσας, καθώς συστηματικά βλέπουν τους μετανάστες να φεύγουν από τις δύο δομές φιλοξενίας, της περιοχής και να ανεβαίνουν στο βουνό σε αναζήτηση δροσιάς, κάνοντας παράλληλα μπάρμπεκιου, κάτω από τα δέντρα. Η ανησυχία για μία ενδεχόμενη πυρκαγιά είναι μεγάλη, όπως περιγράφουν, ενώ στην περίπτωση αυτή, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές.

Αυτή τη φορά, οι εξαγριωμένοι κάτοικοι κάλεσαν την Πυροσβεστική, προκειμένου να αποφευχθεί το μοιραίο. Παράλληλα με τα κινητά τους τηλέφωνα τράβηξαν βίντεο και φωτογραφίες, ώστε να κάνουν γνωστή σε όλους, την άγνοια κινδύνου που διακατέχει τους μετανάστες.

Στα στιγμιότυπα που εξασφάλισαν οι κάτοικοι, οι μετανάστες φαίνονται να κρατάνε μεταξύ άλλων και σακούλες με κάρβουνα, παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις των ανθρώπων του υπουργείου και των αρμόδιων Αρχών ότι ελλοχεύει μεγάλος κίνδυνος να ξεσπάσει πυρκαγιά.

«Αν πάρει το δάσος φωτιά και φυσάει, σε πέντε λεπτά οι φλόγες θα φτάσουν Ιπποκράτειο Πολιτεία και Καπανδρίτι» είπε χαρακτηριστικά ένας άνδρας που μένει μόνιμα στη Μαλακάσα.

Οι κάτοικοι απέστειλαν επιστολή στον Κ. Μητσοτάκη

Μάλιστα, οι κάτοικοι της περιοχής σε επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, επισημαίνουν ότι η Μαλακάσα είναι ένας οικισμός 500 μόλις κατοίκων, 40 χιλιόμετρα από την Αθήνα, που όμως φιλοξενεί 3.500 πρόσφυγες και μετανάστες σε μόλις δυο δομές, ένα χιλιόμετρο από την πλατεία του χωριού.

Στην επιστολή ακόμα τονίζεται ότι η Μαλακάσα έχει κηρυχθεί ως περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους λόγω της πλούσιας βλάστησης και της μορφολογίας του εδάφους.

Τέλος, κάνουν αναφορά στον δυνητικό κίνδυνο πυρκαγιών από αμέλεια ή απροσεξία τους καλοκαιρινούς μήνες από τους μετανάστες. Στην περίπτωση αυτή, τονίζουν, η οικολογική καταστροφή θα είναι αναπόφευκτη, όπως ακριβώς και οι αντίστοιχες επιπτώσεις στο οικοσύστημα της ευρύτερης περιοχής του λεκανοπεδίου.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ