Πανελλήνιες 2020: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις Βάσεις – «Κλειδί» τα Μαθηματικά

Πανελλήνιες Εξετάσεις 2020: Βάσεις πολλών ταχυτήτων προβλέπουν για φέτος οι εκπαιδευτικοί αναλυτές με τα μέχρι τώρα στοιχεία για τις επιδόσεις των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις οι οποίες ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα, ενώ πιθανολογούν κάποια αύξηση των μορίων για τις σχολές των Θετικών και των Οικονομικών Σπουδών

Οι καθηγητές πιστεύουν ότι οι εκτιμήσεις για την φετινή πορεία των βάσεων είναι δύσκολες αλλά όπως επισημαίνουν, «αυτό μάλλον μικρή σημασία έχει, με δεδομένο ότι όλοι σχεδόν οι υποψήφιοι θα έχουν μία ευκαιρία εισαγωγής στα Πανεπιστήμια».

Η βαθμολόγηση στα πρώτα μαθήματα δεν έχει προχωρήσει τόσο ώστε να εξαχθεί κάποιο σοβαρό συμπέρασμα για την πορεία των μορίων.

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», με τα μέχρι τώρα δεδομένα, τα οποία όμως είναι εξαιρετικά περιορισμένα, φαίνεται ότι η περικοπή της ύλης οδηγεί σε καλύτερες επιδόσεις τους υποψηφίους συγκριτικά με πέρυσι, σε κάποια μαθήματα όπως στα Μαθηματικά, κάτι όμως που δεν φαίνεται να ισχύει στη Νεοελληνική Γλώσσα και στα Αρχαία.

Συνεπώς, αν οι υποψήφιοι έχουν γράψει καλά και στη Βιολογία, δεν αποκλείεται να σημειωθεί άνοδος των βάσεων σε Θετικές και Οικονομικές Σχολές, εικόνα που πιθανολογείται ότι θα έχουμε γενικότερα και στις χαμηλόβαθμες σχολές.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι στα Μαθηματικά το 49,6% των υποψηφίων έγραψε κάτω από 5, ενώ κάτω από 10 έγραψε το 73%. Η εικόνα αυτή αναμένεται φέτος να αλλάξει σημαντικά και να μειωθεί πολύ το ποσοστό των γραπτών κάτω από τη βάση στο συγκεκριμένο μάθημα. Επομένως θα έχουμε αύξηση στις βάσεις.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, ένας παράγοντας που μπορεί να οδηγήσει σε άνοδο είναι η κατάργηση των συντελεστών βαρύτητας, κάτι που συμβαίνει φέτος για πρώτη φορά με το νέο σύστημα βαθμολόγησης.

Για μία ακόμη χρονιά, το Νewsbomb.gr βρίσκεται στο πλευρό των υποψηφίων.

Το Νewsbomb.gr, σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ» θα ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα για τα θέματα των Πανελληνίων 2020 και τις απαντήσεις τους, καθώς και όλες τις εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2020, έως ότου ανακοινωθούν στα τέλη Αυγούστου.

Πρόγραμμα υποψηφίων ΓΕΛ

Ακολουθούν, την επόμενη εβδομάδα, η εξέταση στη Φυσική στις 22/6 (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και στις 24/6 στην Ιστορία και την Πληροφορική, των Ομάδων Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την εξέταση στις 26/6 στην Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Οικονομία (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ που θα δώσουν με το παλαιό σύστημα, θα έχουν κατά βάση κοινό πρόγραμμα με όσους δώσουν με το νέο, με εξαίρεση, ότι στις 22/6 θα πραγματοποιηθεί η εξέταση των Λατινικών (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), στις 24/6 η εξέταση του μαθήματος «Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον» (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και στις 26/6 η εξέταση του μαθήματος «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Πρόγραμμα των υποψηφίων των ΕΠΑΛ

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα:

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τις Πανελλήνιες 2020

Τα sos πριν από τις εξετάσεις

  1. Το πρωί πρέπει να είστε στο εξεταστικό κέντρο στην ώρα σας. Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 8.30 π.μ., κοινή για τους μαθητές ημερήσιων και εσπερινών λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.
  2. Όση ώρα είστε στο προαύλιο μην ξεκινήσετε συζητήσεις περί SOS θεμάτων. Όλα τα θέματα είναι πιθανόν να «πέσουν» στις εξετάσεις. Πολλές φορές, μάλιστα, η επιτροπή των εξετάσεων έχει «βάλει» θέματα που είχαν ζητηθεί και την προηγούμενη χρονιά ή τα προηγούμενα χρόνια, φυσικά διατυπωμένα με διαφορετικό τρόπο και με άλλα ζητούμενα. Συνεπώς, μια τέτοια συζήτηση μόνο άγχος θα σας προκαλέσει.
  3. Όταν φτάσετε στο εξεταστικό κέντρο, πρέπει να έχετε μαζί σας το δελτίο εξεταζομένου, την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο, δύο στυλό διαρκείας, μολύβι και γομολάστιχα. Επίσης, επιτρέπεται νερό ή κάποιο αναψυκτικό.
  4. Δεν επιτρέπεται το κινητό, ακόμη κι αν είναι κλειστό. Εάν ο καθηγητής το εντοπίσει πάνω σας, έχει το δικαίωμα ακόμη και να σας μηδενίσει το γραπτό. Γι’ αυτό μην το πάρετε μαζί σας.
  5. Τα ίδια ισχύουν για τα σκονάκια και για την αντιγραφή. Σύμφωνα με τον νόμο, ο μαθητής που αντιγράφει κατά τη διάρκεια της εξέτασης από βιβλίο, σημειώσεις ή από το γραπτό άλλου συμμαθητή του, που δολιεύεται την εξέταση και γενικώς δεν συμμορφώνεται προς τις υποδείξεις των επιτηρητών, απομακρύνεται από την αίθουσα και το γραπτό του μηδενίζεται. Η λυκειακή επιτροπή πριν από την επιβολή της ανωτέρω ποινής καλεί σε προφορική απολογία τον μαθητή και συντάσσει σχετικό πρακτικό που υπογράφεται από τον πρόεδρο, τα δύο μέλη της και τον γραμματέα αυτής.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here