Σέρνουν στο εδώλιο ιδιοκτήτη ραδιοφωνικού σταθμού και τρεις ακόμη Ροδίτες, για την περιφορά επιταφίου σε καιρό καραντίνας!

Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη θα βρεθούν την ερχόμενη Τετάρτη, 24 Ιουνίου, τέσσερις κάτοικοι του χωριού Αρχάγγελος στη Ρόδο, οι οποίοι συνελήφθησαν τον Απρίλιο για παραβίαση των μέτρων προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας, λόγω κορωνοϊού.

Πρόκειται για έναν 45χρονο, έναν 52χρονο ιδιοκτήτη ραδιοφωνικού σταθμού, έναν 42χρονο και έναν 47χρονο, που αγνόησαν τις οδηγίες της κυβέρνησης και της Εκκλησίας και συμμετείχαν μαζί με άλλα άτομα στην περιφορά του Επιταφίου στη δημοτική ενότητα Αρχαγγέλου τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου.

Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε, όταν ένας αστυνομικός διαπίστωσε ότι στις 4 τα ξημερώματα αναρτήθηκαν δύο βίντεο στον λογαριασμό του ιδιοκτήτη του ραδιοφωνικού σταθμού στο Facebook, όπου φαίνονται κάποια άτομα να συμμετέχουν στην περιφορά του Επιταφίου.

περιφορά επιταφίου
χαρακτηριστικό πλάνο από το αποδεικτικό βίντεο

Ο αστυνομικός αναγνώρισε αμέσως δύο από αυτούς και συγκεκριμένα τον 45χρονο που προηγείτο της πομπής, υψώνοντας την ελληνική σημαία, και τον 47χρονο, ο οποίος σήκωνε τον Επιτάφιο μαζί με άλλα τρία άτομα αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Επιχείρησε να δικαιολογήσει την παράβαση

Μάλιστα, στο ένα από τα δύο βίντεο που ανάρτησε ο ιδιοκτήτης του ραδιοσταθμού υπήρχε και μήνυμα, όπου, εν συντομία, επιχειρούσε να δικαιολογήσει την παραβίαση των περιοριστικών μέτρων.

Στην απολογία του, ο 52χρονος επισήμανε πως για, να καλύψει το γεγονός, όφειλε να αναρτήσει τα βίντεο που ισχυρίστηκε ότι κάποιος του τα έστειλε, ενώ υποστήριξε ότι δεν τάσσεται κατά των περιοριστικών μέτρων που επέβαλε η κυβέρνηση λόγω της πανδημίας, γεγονός που προκύπτει από αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του σταθμού του.

Οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι ενημερώθηκαν για την περιφορά του Επιταφίου στα σοκάκια του χωριού και αποφάσισαν να συμμετάσχουν χωρίς δεύτερη σκέψη.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here