Θα… έτριζαν τα κόκαλα του Νικηταρά με την προκλητική επίδειξη νεοπλουτισμού της Γιάννας


Σε μια προκλητική επίδειξη νεοπλουτισμού και δήθεν γκλαμουριάς, επιδίδεται τις τελευταίες εβδομάδες η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου.

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι η κυρία Αγγελοπούλου είναι από τις πιο εύπορες Ελληνίδες και παρά τις περί του αντιθέτου δικές της μύχιες επιθυμίες δεν έγινε, και ούτε πρόκειται να γίνει ποτέ, η… Γιάννα όλων των Ελλήνων.

Μια απλή αναδρομή στις πολυδάπανες εκδηλώσεις και λοιπές φιέστες που διοργάνωσε επί Ολυμπιακών Αγώνων αρκεί για να πιστοποιήσει τη φυσική ροπή της στη διασπορά χρημάτων. Κανείς δεν περίμενε προφανώς από την ίδια να απαρνηθεί τον οικογενειακό της πλούτο. Αυτό όμως, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση, ότι υπάρχει λόγος να προκαλεί διαρκώς με τα εξωφρενικά ακριβά ρούχα και αξεσουάρ, τα οποία επιλέγει ακόμη και στις εμφανίσεις που κάνει τις τελευταίες 20 μέρες με σκοπό -υποτίθεται- την ανάδειξη των εορτασμών της διακοσιοστής επετείου από το ηρωικό 1821.

Θα… έτριζαν τα κόκαλα του Νικηταρά αν έβλεπε την κυρία της προκλητικής χλιδής που ανέλαβε δήθεν να τιμήσει την ιστορία των Ελλήνων, να κρατά την δεκάδων -ίσως και εκατοντάδων- χιλιάδων ευρώ δερμάτινη τσάντα της, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής της στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Κι αυτό διότι, ως γνωστόν, ο οπλαρχηγός δεν καταδεχόταν ποτέ να πάρει λάφυρα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, όταν, λόγου χάρη, έπειτα από επιμονή δέχθηκε μια ταμπακιέρα, που έστειλε στη γυναίκα του ως δώρο ώστε να τον θυμάται.

Πού να ‘ξερε τότε ο τίμιος και ανιδιοτελής αγωνιστής ότι δύο αιώνες μετά θα αναλάμβανε επικεφαλής της επιτροπής για την Εθνική Παλιγγενεσία μια γυναίκα που ασχολείται περισσότερο με την εμφάνισή της, παρά με την ανάδειξη του πατριωτισμού και των δημοκρατικών ιδανικών των ηρώων μας.

Η επιλογή της κυρίας Αγγελοπούλου να περάσει το κατώφλι της Βουλής με τσάντα πασίγνωστου γαλλικού οίκου, μόνο και μόνο για να αποδείξει ότι μπορεί να ξοδεύει αμύθητα ποσά, προκαλεί. Μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο, αποδεικνύει ότι η εν λόγω τσάντα -που σίγουρα δεν είναι η μόνη στην προσωπική της συλλογή- κοστίζει από 10.000 έως 250.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα, εκείνη μοιάζει να ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν, καθώς, μιλώντας στην Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού της Βουλής, αυτοαποκαλέστηκε ως «γυναίκα νοικοκυρά και οικονόμα» (!), μπροστά στα έκπληκτα μάτια βουλευτών και ομογενειακών οργανώσεων, που κυριολεκτικά έμειναν άναυδοι… Εσπευσε μάλιστα να διατρανώσει ότι «θα εορτάζουμε όλο το 2020-21», καλώντας τους παρευρισκομένους να «οργανώσουν όλες τις εκδηλώσεις και όλα τα συμπόσια που θέλουν».

Παραμένει άγνωστο βεβαίως το πόσα θα μας κοστίσουν όλα αυτά. Είναι παραπάνω από προφανές ότι οι προκλήσεις της κυρίας Αγγελοπούλου έρχονται να καλύψουν την ανυπαρξία ουσιαστικού έργου της στην προεδρία της «Ελλάδα 2021».

Βαθιά προσβολή των ηρώων

Μπορεί εσχάτως να έχει πάρει σβάρνα σύσσωμη την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας, ωστόσο, ακόμη και σε αυτές τις συναντήσεις δεν έχει απολύτως τίποτα να πει, σαμποτάροντας με αυτόν τον τρόπο την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Η αντιθεσμική της συμπεριφορά αποτελεί βαθιά προσβολή για τους ήρωες του 1821, αλλά και τους σημερινούς Ελληνες που παλεύουν όχι μόνο με την οικονομική, αλλά και την υγειονομική κρίση. Η στάση της είναι πλέον άνω ποταμών και συνιστά «κόκκινο πανί» για κάθε Ελληνα και Ελληνίδα που δεν μπορούν να καταπιούν για ακόμη μια φορά την πρόκληση της χλιδής και του πλούτου.

Στον νου μας με όλα αυτά έρχονται οι στίχοι του Ντίνου Χριστιανόπουλου, «καημένε Μακρυγιάννη να ‘ξερες γιατί το τζάκισες το χέρι σου»…

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ