Μειώσεις στα τιμολόγια ρεύματος ετοιμάζει η ΔΕΗ

Νέα τιμολογιακή πολιτική ετοιμάζει η ΔΕΗ από τις 27 Ιουνίου, με ωφελούμενους από το χαμηλότερο κόστος τα νοικοκυριά με μεσαίες και μεγάλες καταναλώσεις ηλεκτρικού ρεύματος.

Η ΔΕΗ διατηρεί μέρος του έκτακτου πακέτου μέτρων ελάφρυνσης των πελατών της λόγω κορωνοϊού, το οποίο λήγει στις 26 Ιουνίου. Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, ένα από τα μέτρα που θα συνεχίσει να εφαρμόζεται είναι η έκπτωση 8% όσα νοικοκυριά και επιχειρήσεις καταναλώνουν ηλεκτρική ενέργεια πάνω από 2.000 kWh ( κιλοβατώρες).

Από τις 26 Μαρτίου είχε τεθεί σε ισχύ η ενιαία χρέωση των 0,11 ευρώ ανά κιλοβατώρα ανεξάρτητα από το μέγεθος της κατανάλωσης, ενώ πριν ίσχυαν δυο κλιμάκια: Το ένα για καταναλώσεις μέχρι 2.000 κιλοβατώρες με χρέωση 0,11 ευρώ και το άλλο για καταναλώσεις άνω των 2.000 κιλοβατωρών με χρέωση 0,119 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Στη διάρκεια του περιοριστικών μέτρων είχε καταργηθεί η δεύτερη χρέωση και τώρα αποφασίστηκε η συνέχιση του ίδιου μέτρου και μετά τις 27 Ιουνίου. Θεωρείται επίσης δεδομένο ότι θα παραμείνει η έκπτωση συνέπειας του 5% στην εμπρόθεσμη εξόφληση, ενώ δεν αποκλείεται να παραμείνουν και οι εκπτώσεις 5 ευρώ για τους διμηνιαίους και των 2,5 ευρώ για τους μηνιαίους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here