Επιστρεπτέα προκαταβολή: Προς παράταση ο δεύτερος κύκλος

Ο δεύτερος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής κανονικά κλείνει σήμερα (22/06), καθώς η προθεσμία που έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικών για την υποβολή των αιτήσεων στο myBusinessSupport εκπνέει τα μεσάνυχτα. 

Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι την τελευταία στιγμή θα ανακοινώσει παράταση της προθεσμίας καθώς το ενδιαφέρον των μικρομεσαίων είναι μεγάλο για τα κρατικά χαμηλότοκα δάνεια.

Συνολικά θα μοιραστούν 1,4 δισ. ευρώ, ενώ σε αυτή τη φάση δικαίωμα συμμετοχής και υποβολής αίτησης έχουν και οι ατομικές επιχειρήσεις που δεν απασχολούν προσωπικό αλλά διαθέτουν ταμειακή μηχανή, καθώς και οι εταιρείες που απασχολούν έως 1.000 εργαζόμενους.

Μέχρι στιγμής περίπου 80.000 επιχειρήσεις έχουν οριστικοποιήσει την αίτησή τους για τη δεύτερη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Στον πρώτο κύκλο 52.494 επιχειρήσεις έλαβαν χαμηλότοκα δάνεια συνολικού ύψους 602 εκατ. ευρώ, δηλαδή περίπου 11.500 ευρώ κατά μέσο όρο η καθεμία.

Από αυτές, 7.598 επιχειρήσεις δεν έχουν εργαζόμενους, 30.006 επιχειρήσεις έχουν από 1 έως 5 εργαζόμενους και 11.480 επιχειρήσεις διαθέτουν από 6 έως 20 εργαζόμενους.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here