Χειροπέδες σε high tech αλλοδαπός που παρακολουθούσε με ασύρματους την Αστυνομία και το Λιμενικό!

Τις κινήσεις της Αστυνομίας και του Λιμενικού με ασυρμάτους συντονισμένους στις συχνότητές τους, παρακολουθούσε ένας αλλοδαπός στην Κέρκυρα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης. Μάλιστα, οι άνδρες της Ασφάλειας εξετάζουν το ενδεχόμενο ο άνδρας να εμπλέκεται σε οργανωμένο κύκλωμα κακοποιών που δρα στο νησί.

Ο άνδρας συνελήφθη, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης των αστυνομικών της Ασφάλειας και της Ο.Π.Κ.Ε., σε εκτέλεση του διωκτικού εγγράφου, που εκκρεμούσε σε βάρος του αλλοδαπού αναφορικά με τη συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την διάπραξη ανθρωποκτονιών και απαγωγών! Παράλληλα, εκκρεμούσε σε βάρος του και καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Μέχρι και πομπό απώθησης… σκύλων

Στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του καταζητούμενου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο ασύρματοι συντονισμένοι στα κανάλια επικοινωνίας των αστυνομικών και λιμενικών υπηρεσιών, ενώ κατασχέθηκαν ακόμη οκτώ κινητά, δυο υπολογιστές, μια μάσκα, πέντε ζευγάρια γάντια, ένας πομπός για την απώθηση σκύλων, ένα όργανο για την εκτίμηση της ποιότητας κοσμημάτων και μια ζυγαριά ακριβείας. Μάλιστα, ο αλλοδαπός είχε πάνω του πλαστά έγγραφα και συγκεκριμένα δελτίο ταυτότητας, άδεια οδήγησης και άδεια κυκλοφορίας οχήματος, το οποίο είχε στην κατοχή του και κατασχέθηκε.

Ο αλλοδαπός παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας, που του άσκησε δίωξη για πλαστογραφία και για παράβαση της νομοθεσίας περί λειτουργίας ασυρμάτου. Στη συνέχεια οδηγήθηκε και στον εισαγγελέα Εφετών του νησιού, ο οποίος εξετάζει αν θα εκδοθεί άμεσα στην χώρα, όπου καταζητείται ή αν θα παραμείνει στην Ελλάδα έως ότου διερευνηθεί η παράνομη δραστηριότητά του στη χώρα.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ