Βρετανία: Χαλάρωση των περιορισμών και για τις ευάλωτες ομάδες

Κορονοϊός: Την χαλάρωση των κανόνων που αφορούν την προστασία των ατόμων με υποκείμενα προβλήματα υγείας, τα οποία κινδυνεύουν περισσότερο από την Covid-19, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, κατά την ενημέρωση της κυβέρνησης για την πανδημία.

Τα άτομα αυτά, που μέχρι τώρα έπρεπε να μένουν στο σπίτι για να αποφεύγουν τις επαφές με άλλους, θα μπορούν από τις 6 Ιουλίου να βγουν έξω για δραστηριότητες και να έρθουν σε επαφή μέχρι και με έξι άλλους ανθρώπους, εκτός του οικογενειακού τους περιβάλλοντος. Από τη νέα οδηγία εξαιρούνται όσοι υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες, έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα ή έκαναν μεταμόσχευση οργάνου, και οι οποίοι θα εξακολουθήσουν να παραμένουν στο σπίτι μέχρι και τα τέλη του Ιουλίου. Από την 1η Αυγούστου οι εξαιρετικά ευάλωτες ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στην εργασία τους, εάν ο χώρος πρόκειται να είναι ασφαλής από την Covid-19.

Η αναπληρώτρια ιατρική επικεφαλής της Αγγλίας Τζένι Χάρις ενθάρρυνε όσους είχαν προβλήματα υγείας και προφυλάσσονταν στο σπίτι τους, να μην φοβηθούν να επιστρέψουν στη δουλειά τους, αφού, επιδημιολογικά, τα νέα κρούσματα του ιού βρίσκονται σε χαμηλό επίπεδο.

Ο αριθμός των θανάτων που καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο σε όλους τους χώρους στη Βρετανία είναι 15, και συνολικά οι θάνατοι έχουν φτάσει τους 42.647, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, για πρώτη φορά από την κορύφωση της πανδημίας, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της τελευταίας μέρας είναι λιγότερα από 1.000 (συγκεκριμένα 958). Ο Ματ Χάνκοκ σημείωσε ότι τώρα ένας στους 1.700 έχει τον ιό, αναλογία που ένα μήνα πριν αντιστοιχούσε σε έναν προς 400.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here