«Τραμπούκος» πατέρας έδειρε συμμαθητή του γιου του: «Θα σε θάψω» (video)

Στην Ελλάδα του 2020 φαινόμενα σαν αυτά προκαλούν οργή και θλίψη. Τη στιγμή που γονείς και εκπαιδευτικοί δίνουν μάχονται να εξαλείψουν τη νοοτροπία της βίας, του ρατσισμού και του bullying, κάποιοι άλλοι εξακολουθούν να σπιλώνουν και να μπολιάζουν τις παιδικές συνειδήσεις με βαναυσότητα και λάθος πρότυπα.

Έχοντας γράψει τη φράση «θα σε θάψω» στο κολάρο που του τοποθέτησαν οι γιατροί στο νοσοκομείο Παίδων μετά τη θλάση στον αυχένα που του προκάλεσε ο πατέρας του συμμαθητή του, ένας 12χρονος μαθητής καταγγέλλει στο OPEN το ασύλληπτο περιστατικό που βίωσε.

Οι δύο συμμαθητές που διατηρούν προσωπική κόντρα και έξω από το σχολείο, πιάστηκαν στα χέρια σε πλατεία του Περιστερίου. Ευθύς, ο πατέρας του ενός έτρεξε και έριξε κάτω τον 12χρονο μαθητή από την Αλβανία ο , επιλέγοντας να λύσει ο ίδιος με βία… τις διαφορές των μικρών αγοριών. «Σε βαράει ρε; Είσαι σίγουρος; Έχεις μάρτυρα εδώ ότι σε βάρεσε ο … ; Σήκω πάνω ρε» ακούγεται να λέει ενώ έχει ρίξει στο έδαφος το 12χρονο αγόρι, και χτυπάει το κεφάλι του στο έδαφος. Αυτόπτες μάρτυρες κατέγραψαν με το κινητό τους στιγμιότυπο από το περιστατικό.

«Έρχεται με τσαμπουκά και μου χώνει μπουκέτο. Μετά τον ρίχνω κάτω και έρχεται ο μπαμπάς του. Ο μπαμπάς του με σπρώχνει και φεύγει ο γιος του. Και μετά με πιάνει από τα μαλλιά και μου χτυπάει το κεφάλι στο έδαφος», αναφέρει 12χρονος μαθητής με καταγωγή από την Αλβανία, κάτι που όπως τονίζει έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές από συμμαθητές του ως αφορμή για ρατσιστικές επιθέσεις και bullying.

O πατέρας του 12χρονου μαθητή έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη ενώ όπως αναφέρει σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να αλλάξει σχολικό περιβάλλον στον γιο του.

Γονείς προσοχή! Αναθρέφετε τους πολίτες που θα απαρτίζουν την κοινωνία του αύριο, μια κοινωνία η οποία έχει πληγεί και έχει θρηνήσει θύματα από τέτοιου είδους συμπεριφορές. Τα παιδιά χρειάζονται διάλογο και σεβασμό, όχι γροθιές και ρατσισμό. Είστε υπεύθυνοι, φτάνει πια!

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here