Κορονοϊός: Σακίρα, Coldplay, Μπίμπερ σε μια συναυλία για το εμβόλιο


Η Σακίρα, οι Coldplay, ο Usher και ο Τζάστιν Μπίμπερ βρίσκονται μεταξύ των αστέρων της μουσικής που κινητοποιούνται για να συγκεντρωθούν χρήματα για τη στήριξη της ιατρικής έρευνας εναντίον της Covid-19, σε μια μεγάλη διαδικτυακή συναυλία το προσεχές Σάββατο, με την ευκαιρία της Συνόδου των Δωρητών.

«Οι καλλιτέχνες έχουν τη δύναμη να εμπνεύσουν την αλλαγή (…). Την 27η Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της Συνόδου και μιας συναυλίας, καλλιτέχνες, επιστήμονες και ηγέτες της διεθνούς κοινότητας θα μιλήσουν με μια φωνή, σε μια ειλικρινή και σπάνια διεθνούς ενότητας στιγμή», χαιρετίζει, σε ένα δελτίο τύπου η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που συνδιοργανώνει την εκδήλωση με τον οργανισμό Global Citizen.

Μάιλι Σάιρους, Τζένιφερ Χάντσον, Christine and the Queens και άλλοι ολοκληρώνουν τον κατάλογο των λαμπερών συμμετεχόντων. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο ηθοποιός Ντουέιν Τζόνσον.

Πληθώρα διασήμων θα παρέμβουν επίσης ως ένδειξη συμπαράστασης: ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, η Σάλμα Χάγιεκ, η Σαρλίζ Θερόν, ο Φόρεστ Ουίτακερ, κ.α. Στο πλευρό τους, με την παρουσία τους σε πάνελ ή παραχωρώντας συνεντεύξεις θα βρεθούν προσωπικότητες, όπως η Μελίντα Γκέιτς.

Η εκδήλωση θα προβληθεί από διάφορα τηλεοπτικά δίκτυα παγκοσμίως και επίσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις ψηφιακές πλατφόρμες (οι λογαριασμοί Facebook, Twitter, YouTube της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Global Goal Unite).

«Αυτή η εκδήλωση θα συμβάλει στο να ενθαρρύνουμε τη διεθνή κοινότητα, που δίνει μάχη για την ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και πολεμά και άλλες τεράστιες αδικίες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο κόσμος. Αυτή η στιγμή της ιστορίας μας αφορά όλους, επομένως ας ενωθούμε για να χαράξουμε τον δρόμο ενός καλύτερου μέλλοντος, για όλους», δήλωσε ο Ντουέιν Τζόνσον, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Σύνοδος των Δωρητών που θα διεξαχθεί το ίδιο διάστημα με τη συναυλία αποτελεί τη συνέχεια ενός κινήματος, το οποίο ξεκίνησε την 4η Μαΐου, όταν και διεξήχθη η πρώτη συνάντηση για το θέμα. Έως σήμερα έχουν συγκεντρωθεί 9,8 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατη καταμέτρηση στα τέλη Μαΐου.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ