ΗΠΑ: Ο Τραμπ παρατείνει την «παύση» της μετανάστευσης προς τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να παρατείνει μέχρι το τέλος του έτους την «αναστολή» χορήγησης πράσινων καρτών, αδειών μόνιμης παραμονής, σε μετανάστες, την οποία αποφάσισε πριν από δύο μήνες, επεκτείνοντας το μέτρο αυτό σε πολλές άλλες θεωρήσεις εισόδου για εργασία, ανακοίνωσε σήμερα ένας ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με αυτόν τον αξιωματούχο, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, η απόφαση αυτή θα ανοίξει περίπου 525.000 θέσεις εργασίας για Αμερικανούς πολίτες.

«Προτεραιότητα του προέδρου είναι να επιστρέψουν οι Αμερικάνοι στη δουλειά», είπε.

Το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκε στο 13,3% τον Μάιο, έναντι 3,5% το Φεβρουάριο, λόγω των μέτρων περιορισμού που ελήφθησαν για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού.

Αντιμέτωπος με αυτήν την σκληρή πραγματικότητα, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος υπέγραψε πριν από δύο μήνες ένα εκτελεστικό διάταγμα διά του οποίου ανασταλλόταν για 60 ημέρες η έκδοση «πράσινων καρτών», οι οποίες προσφέρουν καθεστώς μόνιμου κατοίκου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, το διάταγμα δεν αφορούσε τις θεωρήσεις εισόδου για εποχική εργασία.

Ένα νέο διάταγμα, το οποίο αναμένεται να υπογράψει αργότερα το απόγευμα (ξημερώματα Τρίτης ώρα Ελλάδας) θα παρατείνει αυτή την «παύση» έως τις 31 Δεκεμβρίου και θα περιλαμβάνει διάφορους τύπους θεωρήσεων εισόδου, συμπεριλαμβανομένης της H1B που χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας ή της μεταφοράς βίζας στις τάξεις των εταιρειών που χρησιμοποιείται για συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ