Ντροπή και Θλίψη: ΑΜΕΑ «έφαγαν πόρτα» στις παραλίες του δήμου Ναυπλιέων


Τουλάχιστον μια εβδομάδα ακόμη θα πρέπει να περιμένουν τα άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα για να απολαύσουν τα μπάνια τους στις παραλίες του δήμου Ναυπλιέων, καθώς όπως καταγγέλουν παρά το γεγονός ότι η δημοτική αρχή διαφήμιζε πως  είναι προσβάσιμες, εντούτοις την περασμένη Κυριακή «έφαγαν πόρτα» με μπόλικη δόση ταλαιπωρίας. 

Το θέμα έφερε στην επιφάνεια ο σύλλογος “ΑμεΑ εν δράσει” που έκανε λόγο για παραπλάνηση: «Οι “ΑμεΑ εν δράσει” παρασυρόμενοι και παραπλανώμενοι από τις ανακοινώσεις του Δήμου Ναυπλιέων για την εγκατάσταση αυτόνομων μηχανημάτων πρόσβασης στην θάλασσα για Α.με.Α. (Sea Access), την Κυριακή 21.06.2020 επισκέφτηκαν και τις 4 ανακοινωθέντες παραλίες (Καραθώνα, Τολό, Δρέπανο, Κονδύλι) για να απολαύσουν το Δικαίωμα στη Θάλασσα αλλά άδικος κόπος… Και στις 4 παραλίες τα μηχανήματα “Sea Access” όπου δεν έχουμε δει ακόμη πως χρησιμοποιούνται παρέμεναν κλειδωμένα στο χώρο των αποδυτηρίων Α.με.Α. όπως και κλειδωμένες τουαλέτες Α.με.Α. Κανείς δεν υπήρχε στο χώρο έτσι ώστε να μας ενημερώσει για τη χρήση τους” αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους και προσθέτουν: «Μερικοί φορητοί διάδρομοι δεν έφταναν καν μέχρι τη θάλασσα και κάποιοι είχαν ήδη θαφτεί με άμμο. Κάποια parking Α.με.Α. χρησιμοποιούνταν από μη δικαιούχους δυσκολεύοντας μας να σταθμεύσουμε κάπου κοντά..».

Τελικά μετά το σάλο που προκλήθηκε, ο δήμος με δελτίο τύπου που εξέδωσε ενημερώνει απλά ότι οι ράμπες θα λειτουργήσουν τελικά την ερχόμενη εβδομάδα...Για την ταλαιπωρία, ωστόσο που υπέστησαν οι συνάνθρωποί μας, ούτε μια λέξη…

 

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ