Διαψεύδει ο Παλαιστίνιος πρέσβης στην Αθήνα τα περί ΑΟΖ με Τουρκία

Στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις θαλάσσιες ζώνες και τις ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο αναφέρεται ο πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα.

Ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Marwan Toubassi, αδειάζει τον συνάδελφό του στην Αγκυρα, που χθές δήλωσε ότι η Παλαιστινιακή Αρχή είναι έτοιμη να κάνει συμφωνία με την Τουρκία, ανάλογη με αυτή που έκανε η Τουρκία με τη Λιβύη.

«Η θέση μας σε οποιοδήποτε ζήτημα αφορά στα ύδατα της Ανατολικής Μεσογείου και στις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες (ΑΟΖ) εκεί, περιορίζεται στη δέσμευσή μας στις διατάξεις του Διεθνούς Δικαίου και της Συνθήκης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο των Θαλασσών στις οποίες είμαστε μέλη, καθώς και τα δικαιώματα που μας παρέχει αυτή η συνθήκη. Η Παλαιστίνη είναι ένθερμος υποστηρικτής της τήρησης του διεθνούς δικαίου, ως εκ τούτου, δεν θα συνάπταμε καμία συμφωνία ή διακανονισμό χωρίς να στηριζόμαστε σε αυτήν την αρχή. Ομοίως, η Παλαιστίνη αναμένει από όλες τις χώρες να σεβαστούν τα Παλαιστινιακά δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένων των χωρικών υδάτων της και της ΑΟΖ» αναφέρει στη δήλωσή του.

Ο κ. Marwan Toubassi στη δήλωσή του παρακαλεί τα ελληνικά κανάλια και μέσα ενημέρωσης «να είναι προσεκτικά όταν μεταδίδουν επίσημες θέσεις, διασφαλίζοντας ότι οι δηλώσεις δεν μεταφέρονται αποσπασματικά ή δεν παρουσιάζονται εκτός πλαισίου».

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ