Ηράκλειο: Εξαρθρώθηκε σπείρα με «μάστερ» στις διαρρήξεις

Δύο συλλήψεις για τις υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε ακόμα ατόμων

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, του Αστυνομικού Τμήματος Μίνωα-Πεδιάδος και του Αστυνομικού Σταθμού Καστελλίου συνολικά είκοσι υποθέσεις κλοπών –διαρρήξεων (16 τετελεσμένες και τέσσερις 4 απόπειρες), που διαπράχθηκαν σε οικίες και επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ηρακλείου.

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν δύο ημεδαποί και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη πέντε (τρεις άνδρες και δύο γυναίκες), κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, από την ανάλυση του τρόπου δράσης, τη συνδυαστική έρευνα και ενδελεχή προανάκριση των ανωτέρω υπηρεσιών καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2019 έως και την 10.06.2020, οι ανωτέρω ημεδαποί είχαν διαπράξει είκοσι κλοπές (16 τετελεσμένες και 4 απόπειρες) σε οικίες και επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ηρακλείου, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα, μηχανήματα και διάφορα εμπορεύματα (καπνικά προϊόντα). Η συνολική χρηματική αξία των προαναφερομένων αντικειμένων υπερβαίνει το ποσό των 62.000 ευρώ.

Από έρευνες που διενεργήθηκαν σήμερα (23/6) το πρωί από αστυνομικούς των προαναφερθέντων Υπηρεσιών σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, διάφορα αντικείμενα και δίκυκλη μοτοσικλέτα.

Επιπλέον κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, το Αστυνομικό Τμήμα Μίνωα-Πεδιάδος και τον Αστυνομικό Σταθμό Καστελλίου.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here