Δημιουργία δωματίων απομόνωσης για περιστατικά Covid-19 σε όλες τις ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας προβλέπει νέα ΚΥΑ (video)

Ξεχωριστά δωμάτια-χώροι απομόνωσης για τις περιπτώσεις φιλοξενίας επιβεβαιωμένων περιστατικών COVID-19, των οποίων η κλινική κατάσταση δεν απαιτεί νοσοκομειακή περίθαλψη, προβλέπεται να δημιουργηθούν σε όλες τις ξενοδοχειακές μονάδες, κατόπιν κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομίας, Υγείας και Τουρισμού.

Πρόκειται για λύση προσωρινού χαρακτήρα, η οποία συμπληρώνει τη δημιουργία πλέγματος ξενοδοχείων «καραντίνας» και επιτρέπει το ασφαλές άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού. Γι’ αυτό και τα όσα προβλέπονται στην ΚΥΑ ισχύουν κατ’ ελάχιστον, έως ότου οριστεί στην οικεία Περιφερειακή Ενότητα ή νησί, κατάλυμα για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων, με σκοπό την αντιμετώπιση του κινδύνου μετάδοσης COVID-19.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη ΚΥΑ ορίζεται ότι για καταλύματα έως 10 δωματίων απαιτείται η ύπαρξη ενός δωματίου καραντίνας, για καταλύματα έως πενήντα δωματίων απαιτείται η ύπαρξη δύο δωματίων καραντίνας και για καταλύματα άνω των πενήντα δωματίων απαιτείται αριθμός δωματίων καραντίνας ίσος με το 3% της συνολικής δυναμικότητας των δωματίων του καταλύματος.

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης δήλωσε ότι «η ασφαλής επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Σήμερα ολοκληρώθηκε ένα σημαντικό βήμα που εμπεδώνει αυτό το αίσθημα ασφάλειας. Δεν εφησυχάζουμε, συνεχίζουμε καθημερινά προσηλωμένοι σε αυτόν τον στόχο».

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here