Πέτσας: Είναι θέμα δημοκρατίας να πει ο κ. Τσίπρας αν γνώριζε για όλα αυτά


«Είναι θέμα δημοκρατίας να πει ο κ. Τσίπρας αν γνώριζε για όλα αυτά. Πρέπει να τοποθετηθεί με ελάχιστο σεβασμό στην δημοκρατία μας, να αποπέμψει τον κ. Παππά από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό», δήλωσε σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στην ηχογραφημένη συνομιλία Μιωνή – Παππά για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

«Δεν έχουμε ξανακούσει υπουργό Επικρατείας να αναγνωρίζει την ύπαρξη ενός παρακράτους που έβγαζε πολλά λεφτά», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι κάποιοι άνθρωποι εκμεταλλεύτηκαν την αγανάκτηση του κόσμου από την οικονομική κρίση, πήραν την εξουσία και δεν κοίταξαν να βοηθήσουν τους πολίτες αλλά θέλησαν να κάνουν καθεστώς και να σπιλώσουν πολιτικούς τους αντιπάλους.

Παππάς: Ο Τσίπρας δεν γνώριζε για τη συνάντηση με τον Μιωνή

Πολιτική θύελλα που παραπέμπει σε άλλες εποχές έχει προκαλέσει το ηχητικό ντοκουμέντο που προσκόμισε στην Βουλή ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής, με τον διάλογο που είχε με τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά.

Στη συνομιλία, ο ισχυρός άνδρας την προηγούμενης κυβέρνησης και κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, φέρεται να καταλογίζει στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο χρηματικά οφέλη και να χαρακτηρίζει «μαγαζί» την κυβέρνηση.

Ο Νίκος Παππάς, δεν διαψεύδει πως είχε συνομιλίες με τον Μιωνή, όμως χαρακτηρίζει προϊόν συρραφής τον διάλογο που δημοσιοποιήθηκε. Όπως λέει, κόπηκαν τα κομμάτια που έδειχναν ότι μιλούσε για τον Σαμαρά και όχι για τον Παπαγγελόπουλο.

«Είναι η δική μου φωνή στις συνομιλίες» παραδέχθηκε σε συνέντευξή του στο Mega, προσθέτοντας όμως, ότι υπάρχουν κι άλλα σημεία. «Εννοούσα μόνο τις δικές του επιχειρηματικές δραστηριότητες, είχε πολλές εκκρεμότητες ο κ.Μιωνή. Τα 2,6 εκατ. με ένα έμβασμα είναι πολλά λεφτά. Γιατί δεν ζητούν συνδρομή από τον Παναμά; Αναφερόμουν στα λεφτά του Μιωνή», είπε ο κ. Παππάς.

«Έχουμε κάνει πεντακάθαρο ότι η μόνη μας εμπλοκή ήταν για το κράτος του Ισραήλ», υπογράμμισε ο πρώην υπουργός και υποστήριξε ότι ο μόνος λόγος που σ’ αυτή την υπόθεση προσπαθήσαμε να βρούμε λύση, ήταν η παρέμβαση του κράτους του Ισραήλ, μιας και ο κ. Μιωνή ήθελε να γίνει πρεσβευτής.

Ερωτηθείς για το αν είχε λάβει εντολές για να κάνει αυτές τις συναντήσεις με τον Σάμπυ Μιωνή, ο κ. Παππάς τόνισε πως «τέτοιες παρεμβάσεις εμείς δεν κάναμε, δεν υπήρχε περίπτωση να κάνουμε παρέμβαση στη Δικαιοσύνη για να προστατεύσουμε τα επιχειρηματικά συμφέροντα του κ. Μιωνή. Ο μόνος λόγος της δικής μας ενασχόλησης ήταν η παρέμβαση του κράτους του Ισραήλ».

«Αυτό που δεν έγινε ήταν να μπλεχτούμε για τα επιχειρηματικά του Μιωνή, του Παπασταύρου και του Σαμαρά», είπε.

Ερωτηθείς για την αναφορά στο όνομα της κυρίας Μητσοτάκης, ο κ. Παππάς, είπε: «Σας είπα ότι ο μόνος λόγος που κάναμε παρέμβαση ήταν γιατί ζητήθηκε από άλλη κυβέρνηση, πατάνε τα κορδόνια τους όσοι επιχειρούν να εμπλέξουν τον Τσίπρα και την προηγούμενη κυβέρνηση. Ρωτήθηκα, ο κ. Τσίπρας δεν ήξερε για τη συνάντηση. Έγινε με πρωτοβουλία του κ. Μιωνή για να στήσει την ηχογράφηση».

Στην ερώτηση για το ενδεχόμενο να πάει η δικογραφία στη Βουλή και να ζητηθεί άρση ασυλίας, ο κ. Παππάς είπε: «Να έρθει η δικογραφία, έχουν και την πλειοψηφία και να προχωρήσουν. Ο κ. Σαμαράς είπε θα μας πάει μέχρι τέλους, τίποτα δεν έχει κάνει. Η υπόθεση έχει εκκρεμότητες, να μας πει τι έχει γίνει με την κ. Ράικου και με τα 2,6 εκατ. Η ΝΔ έχει το μαχαίρι και το πεπόνι, της έχουμε πετάξει το γάντι».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ