Πιάνουμε τιμόνι «κι όποιον πάρει ο Χάρος»! Σε ένα τριήμερο 484 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ – Μάστιγα και τα ανασφάλιστα

Επιδημίες, πανδημίες, λιμοί, σεισμοί, καταποντισμοί… Όλα δύσκολα, όλα όμως εν καιρώ περνάνε. Η Ελλάδα, ωστόσο, έχει τη δική της ανίατη ασθένεια που δεν γιατρεύεται με τίποτα: την οδική παιδεία. Ή μάλλον, την έλλειψη αυτής.

Οι έλεγχοι της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ το τριήμερο από 19-21 Ιουνίου, με αλκοτέστ σε 10.828 οδηγούς, βεβαιώσαν 484 παραβάσεις! Ούτε μια, ούτε δύο, 484. Δηλαδή το 4,47% των οδηγών που ελέγχθηκαν βρέθηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια οινοπνεύματος, εκ των οποίων οι 66 με ποσοστό μέθης άνω των 0,60 mgr/lt (πλημμεληματική παράβαση)!

Θυμίζουμε ότι το αλκοόλ αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων…

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Τροχαία, οι παραβάσεις «μοιράστηκαν» ως εξής στην επικράτεια:

123 στην Αττική,
49 στην Κεντρική Μακεδονία,
47 στην Κρήτη,
36 στην Πελοπόννησο,
34 στη Δυτική Ελλάδα,
32 στη Θεσσαλία,
32 στη Θεσσαλονίκη,
32 στο Νότιο Αιγαίο,
28 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
20 στη Στερεά Ελλάδα,
16 στην Ήπειρο,
14 στη Δυτική Μακεδονία,
11 στα Ιόνια Νησιά και
10 στο Βόρειο Αιγαίο.

Δείτε περισσότερα στοιχεία σχετικά με την κατανομή των παραβατών ανά φύλο και ηλικία:

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΑΡΑΒΑΤΩΝ

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι έλεγχοι της Αστυνομίας για τις λεγόμενες «κόντρες», τους αυτοσχέδιους αγώνες ταχύτητας σε διάφορα σημεία της Αττικής. Βουλιαγμένη, ΣΕΦ, Πετρούπολη, Σχιστό, Γλυφάδα, είναι μόνο μερικά από τα σημεία που έχει επισημάνει η Τροχαία Αθηνών.

Χιλιάδες ανασφάλιστα στους δρόμους

Πέρασε μία περίοδος που τα ανασφάλιστα οχήματα είχαν μειωθεί δραστικά. Δυστυχώς όμως στην μετά κορωνοϊό εποχή η αύξηση των ανασφάλιστων είναι ραγδαία. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. αυτή τη στιγμή υπολογίζονται σε περίπου 600.000 και στο τραπέζι βρίσκονται νέοι έλεγχοι με τσουχτερά πρόστιμα

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ