Επίδομα 534 ευρώ: Πότε θα πληρωθούν 200.00 επαγγελματίες – Οι αιτήσεις στο myBusinessSupport


Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το επίδομα των 534 ευρώ που θα πάρουν ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις για τον Μάιο.

Έως και τις 25 Ιουνίου θα παραμείνει ανοικτή η ηλεκτρονική πλατφόρμα myBusinessSupport της ΑΑΔΕ για να υποβάλλουν αιτήσεις για την αποζημίωση ειδικού σκοπού 534 ευρώ ή 300 ευρώ για το μήνα Μάιο οι επιχειρηματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, που τη δικαιούνται.

Στην πλατφόρμα myBusinessSupport της ΑΑΔΕ δημιουργούνται δύο ομάδες εφαρμογών:

  • Στην πρώτη, με τίτλο «Τα Έσοδά μου», οι επιχειρήσεις δηλώνουν στοιχεία εσόδων και εξόδων για τους σκοπούς εφαρμογής της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, καθώς του Μηχανισμού ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.
  • Στη δεύτερη, με τίτλο «Οι Εφαρμογές μου», βρίσκονται όλες οι εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί και αναπτύσσονται για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης ενισχύσεων προς τις επιχειρήσεις, για τις οποίες έχει αρμοδιότητα η ΑΑΔΕ (Επιστρεπτέα Προκαταβολή, Αποζημιώσεις Ειδικού Σκοπού, Κομιστές Αξιογράφων), καθώς και οι εφαρμογές για την υποβολή αιτημάτων επανεξέτασης σχετικά με τις αιτήσεις αυτές.

Τα στοιχεία εσόδων και εξόδων στην εφαρμογή «Τα Έσοδά μου», συμπληρώνονται κατ’ αρχάς με βάση τις δηλώσεις που έχει υποβάλει η επιχείρηση. Στην περίπτωση που για τις σχετικές περιόδους η επιχείρηση δεν έχει υποβάλει δηλώσεις, λόγω μη παρόδου της σχετικής προθεσμίας, τα σχετικά στοιχεία συμπληρώνονται από την επιχείρηση στην εν λόγω εφαρμογή.

Το ποσό ξεκινά από τα 300 ευρώ και φτάνει τα 534 ευρώ ανάλογα με τις ημέρες που ήταν κλειστές οι επιχειρήσεις με κρατική εντολή.

Ποιοι δικαιούνται την αποζημίωση

• Ελεύθεροι επαγγελματίες ή αυτοαπασχολούμενοι

• Ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων

• Επιχείρηση με τη μορφή ομόρρυθμης, ετερόρρυθμης εταιρείας, εταιρείας περιορισμένης ευθύνης ή ιδιωτικής κεφαλαιουχικής (ΙΚΕ), με μέχρι και είκοσι (20) εργαζόμενους ή χωρίς καθόλου εργαζομένους,

• Συμπλοιοκτησία, κοινωνία αστικού ή κληρονομικού δικαίου κερδοσκοπικού χαρακτήρα (εξαιρούνται οι κοινωνίες κληρονόμων εταίρων ΕΠΕ

• Όσοι έχουν έδρα ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα και ενεργό στις 20.03.2020 Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) έναν από τους αναγραφόμενους στους πίνακες (Ι ή ΙΙ)της ΚΥΑ ΓΔΟΥ 134/16.6.2020, είτε ως κύριο ή ως δευτερεύοντα του οποίου τα ακαθάριστα έσοδα, όπως αυτά προκύπτουν από την αρχική δήλωση φόρου εισοδήματος φορολογικού έτους 2018, είναι μεγαλύτερα από τα ακαθάριστα έσοδα που αντιστοιχούν στον κύριο ΚΑΔ στις 20.03.2020.

• Επιχείρηση που στις 20.3.2020 εντασσόταν στην γενική κατηγορία πληττόμενων δραστηριοτήτων και των οποίων η δραστηριότητα υπάγεται στις περιγραφικές (χωρίς αναγραφή ΚΑΔ) δραστηριότητες που αναφέρονται στο τέλος του συνημμένου πίνακα Ι ή ΙΙ της ΚΥΑ ΓΔΟΥ 134/16.6.2020.

Στις 29 ή 30 Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία πληρωμής.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ