Κρήτη: Αρνητικός στο νέο τεστ για κορoνοϊό ο 21χρονος Σουηδός

Αναμένεται να γίνει και τέταρτο για να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο

Σε καλή κατάσταση παραμένει στην ειδική μονάδα covid-19 του νοσοκομείου Χανίων ο 21χρονος Σουηδός που είχε διαγνωστεί με κορονοϊό και αποτελεί το 19ο κρούσμα στην Κρήτη.

Το βράδυ της Τρίτης (23/06) οι γιατροί πήραν νέο δείγμα από τον 21χρονο προκειμένου να υποβληθεί σε τρίτο τεστ. Το μεσημέρι της Τετάρτης (24/06) βγήκαν τα αποτελέσματα από το Ιολογικό Εργαστήριο του ΠΑΓΝΗ όπου έδειξαν πως ήταν αρνητικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο πρώτα τεστ ήταν θετικά γι’ αυτό και σε λίγες ημέρες θα ληφθεί νέο δείγμα από τον 21χρονο.

Αν βγει αρνητικό τότε ο Σουηδός θα λάβει εξιτήριο και θα επιστρέψει στο σπίτι του, όπως μεταδίδει το cretapost.gr.

Την ίδια στιγμή, αρνητικά ήταν και τα τεστ των στενών επαφών του Σουηδού. Ήταν ουσιαστικά τα άτομα που ήταν σε καθημερινή επαφή μαζί του στα οποία έγινε το τεστ ιχνηλάτησης.

Η διαδρομή του 21χρονου μέχρι την Κρήτη

Σύμφωνα με το ιστορικό από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ήρθε στην Ελλάδα στις 5 Μαΐου 2020, ημέρα Τρίτη και απευθείας του έγινε το τεστ, όπως ίσχυε τότε σε όλες τις περιπτώσεις έλευσης από το εξωτερικό.

Αμέσως, δε ο νεαρός μπήκε σε καραντίνα 14 ημερών σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

Την επόμενη μέρα, Τετάρτη 6 Μαΐου τα αποτελέσματα του τεστ έδειξαν ότι ο 21χρονος Σουηδός ήταν θετικός στον κορoνοϊό και παρέμεινε σε καραντίνα, ενώ τη μεθεπομένη, Πέμπτη 7 Μαΐου, η κατάστασή του έχρηζε νοσηλείας και έκανε εισαγωγή στο Νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ, στο κέντρο της Αθήνας.

Αφού νοσηλεύτηκε για μία εβδομάδα στο νοσοκομείο, ο 21χρονος πήρε εξιτήριο στις 19 Μαΐου, ενώ και το τεστ που του έγινε τότε ήταν αρνητικό και άμεσα μπήκε για εκ νέου 14ήμερη καραντίνα σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας.

Η καραντίνα έληξε τη Δευτέρα 1 Ιουνίου, οπότε και ο 21χρονος Σουηδός υποβλήθηκε σε νέο τεστ που ήταν, ομοίως με τα τελευταία, αρνητικό.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ