Κορονοϊός: Έληξε ο συναγερμός στις φυλακές Κορυδαλλού


Αρνητικό το αποτέλεσμα των τεστ που έγιναν σε κρατούμενο.

Λήξη συναγερμού στις φυλακές Κορυδαλλού καθώς το δεύτερο και το τρίτο τεστ που έγιναν στον κρατούμενο για την ανίχνευση κορονοϊού βγήκαν αρνητικά.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση το βράδυ της Τετάρτης στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Αρνητικός στον κορωνοϊό Covid-19 είναι ο αλλοδαπός κρατούμενος του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού Ι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα τόσο της δεύτερης, όσο και της τρίτης εξέτασης δείγματος για την ανίχνευση του ιού, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

Σημειώνεται ότι χθες 23/6/2020, η εξέταση του πρώτου δείγματος στο Ιπποκράτειο Γ.Ν. Αθηνών, ήταν θετική και για το λόγο αυτό ο αλλοδαπός μεταφέρθηκε σε ειδικό θάλαμο του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία» για περαιτέρω εξετάσεις.

Άμεσα εφαρμόσθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι σύμφωνα με τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα και τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. (καραντίνα κρατουμένων και προσωπικού, απολυμάνσεις, λήψη δειγμάτων για εξέταση κ.λπ.).

Με τον στρατηγικό μας σχεδιασμό στον τομέα της ενίσχυσης του επιπέδου της υγείας στα Καταστήματα Κράτησης, καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, τόσο κατά την περίοδο της καραντίνας, όσο και κατά τη σταδιακή άρση των μέτρων, ελήφθησαν έγκαιρα, συντονισμένα και αποτελεσματικά προληπτικά μέτρα προς τον σκοπό της αποφυγής επιβεβαιωμένου κρούσματος εντός των Φυλακών».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ