Στον εισαγγελέα το ηχητικό Μιωνή – Παππά: Στο κόκκινο η πολιτική αντιπαράθεση

Σφοδρή πολιτική σύγκρουση και ραγδαίες δικαστικές εξελίξεις προκαλεί η αποκάλυψη του συγκλονιστικού ηχητικού ντοκουμέντου που εμφανίζει τον Νίκο Παππά να κάνει λόγο για παραδικαστικό κύκλωμα μέσω του οποίου κάποιοι «βγάζουν πολλά λεφτά».

Την Τρίτη, και αφού η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής είχε στείλει φάκελο της υπόθεσης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας, Βαγγέλης Ιωαννίδης, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Στόχος της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν στην υπόθεση προκύπτει το ενδεχόμενο για αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

Οι κατευθύνσεις της έρευνας προς το παρόν φαίνεται να είναι θέματα που αφορούν αμιγώς νομικά ζητήματα, στα οποία καλείται να απαντήσει ο εισαγγελικός λειτουργός που θα κληθεί να χειριστεί την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα πρώτα ζητούμενα που θέτει η Εισαγγελία είναι αυτό που αφορά τον καθ εαυτό χαρακτήρα του υλικού ως νόμιμου ή παράνομου με κρίσιμο θέμα αν η συνομιλία κρίνεται δημόσια ή ιδιωτική. Δηλαδή, αν ήταν μπροστά και άλλα άτομα.

Την ίδια ώρα, στο κάδρο της υπόθεσης Παππά – Παπαγγελόπουλου εξακολουθούν να διατηρούν Μαξίμου και ΝΔ τον Αλέξη Τσίπρα. Αυτό που προσάπτουν στον πρώην πρωθυπουργό είναι ότι προφανώς γνώριζε τη δράση του «μαγαζιού», δανειζόμενοι τα λόγια του Νίκου Παππά στην ηχογραφημένη συνομιλία του με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Η ΝΔ καλεί πλέον τον Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει την ευθύνη για το παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ ή να θέσει σε «καραντίνα» τον κ. Νίκο Παππά. Απο την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για «παράνομες υποκλοπές και ηχογραφήσεις» και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι οδηγεί την χώρα στον «βούρκο».

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Τσίπρας, από το 2016 και μετά, δηλαδή επί 3,5 χρόνια, εμφανίζεται να μην έχει παρέμβει για να σταματήσει αυτό που συνέβαινε και να παραπέμψει την υπόθεση στη Δικαιοσύνη, όπως θα όφειλε να κάνει, αφού στη ΝΔ εκτιμούν πως δεν είναι δυνατόν να μη γνώριζε τι συμβαίνει. Αντιθέτως, χρησιμοποίησε τη Δικαιοσύνη για να ενοχοποιήσει πολιτικούς του αντιπάλους, λένε τα «γαλάζια» στελέχη, κλιμακώνοντας μάλιστα την επίθεσή τους, αφού εκτιμούν πως «δεν είχαμε μόνο ένα παραδικαστικό κύκλωμα ούτε μόνο κάποιους επίορκους κρατικούς λειτουργούς, αλλά μια εγκληματική οργάνωση που με τη δράση και τις μεθόδους της απειλούσαν ευθέως το δημοκρατικό πολίτευμα».

Την ίδια ώρα ο δικηγόρος του κ. Σάμπυ Μιωνή ανέφερε ότι ο πελάτης του έχει και άλλα αποδεικτικά στοιχεία στα χέρια του ενώ πληροφορίες υποστηρίζουν ότι υπάρχουν συνολικά εννέα καταγεγραμμένες συνομιλίες που απειλούν με θεσμική κατάρρευση την Κουμουνδούρου.

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Κυβέρνηση παρακράτους η ΝΔ

Την ίδια ώρα δριμύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης και της ΝΔ εξαπολύουν κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή το ηχητικό ντουκουμέντο με τη συνομιλία Μιωνή – Παππά.

Ειδικότερα, πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι: «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και ανεξάρτητα από το περιεχόμενο της υποκλοπής ιδιωτικής συνομιλίας του κ. Παππά που είδε τη δημοσιότητα, και για το οποίο ο ίδιος έχει δώσει τις εξηγήσεις του, γεννιούνται μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα που αφορούν εν γένει τη πολιτική ζωή του τόπου αλλά και την προστασία της ίδιας της δημοκρατίας από τη δράση του αληθινού παρακράτους».

Πώς αντέδρασαν Παππάς – Παπαγγελόπουλος

Το ηχητικό ντοκουμέντο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας ωστόσο φαίνεται να αιφνιδίασε την αξιωματική αντιπολίτευση. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο Νίκος Παππάς αρχικά έκανε λόγο για «κατασκευασμένες συνομιλίες», στην πορεία ανέφερε ότι οι διάλογοι είναι παραποιημένοι και πως οι αναφορές σε ατζέντα και σε δουλειές με λεφτά δεν αφορούσαν τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αλλά τους κ.κ. Σαμαρά, Μιωνή, Παπασταύρου.

Όσον αφορά στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ο οποίος συνεχίζει την απολογία του για τα αδικήματα που του αποδίδονται, επιχειρεί να πάρει αποστάσεις από το περιεχόμενο της συνομιλίας Παππά -Μιωνή επαναλαμβάνοντας ότι δεν αναφέρθηκε ποτέ στην σύζυγό του Κυριάκου Μητσοτάκη Μαρέβα Γκραμπόφσκι λέγοντας ότι ο ίδιος δεν ανακατεύει γυναικόπαιδα στην πολιτική αντιπαράθεση και έκανε λόγο για Γκέμπελς που λασπολογούν.

Παράλληλα, ο κ. Παπαγγελόπουλος χαρακτήρισε το ηχητικό ντοκουμέντο ως «συρραφή διαλόγων» μεταξύ Παπά Μιωνή και πρόσθεσε ότι εξακολουθεί να αγαπά και να εκτιμά τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Παππά.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ