ΚΤΕΟ: Ποιοι γιωταχήδες «τη γλιτώνουν» από την καταβολή προστίμου για εκπρόθεσμο έλεγχο

Η απουσία στο εξωτερικό είναι η «δικαιολογία» που απαλλάσσει τους ιδιοκτήτες οχημάτων που εμφανίζονται εκπρόθεσμα στο ΚΤΕΟ, από την καταβολή πρόσθετου ειδικού τέλους για τον τεχνικό έλεγχο, σύμφωνα με εγκύκλιο του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Συγκεκριμένα, στην περίπτωση όπου ιδιοκτήτης οχήματος βρίσκεται σε χώρα του εξωτερικού κατά την ημερομηνία υποχρέωσης τεχνικού ελέγχου για του οχήματός του, και προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία τελωνειακής ή άλλης αρμόδιας ημεδαπής ή αλλοδαπής αρχής, απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής πρόσθετου τέλους.

Μάλιστα, δεν υπάρχει υποχρέωση καταβολής προστίμου και στην περίπτωση όπου ο ιδιοκτήτης του οχήματος αποδεικνύει -με την υποβολή στο ΚΤΕΟ δικαιολογητικών (ταξιδιωτικά έγγραφα)- την παραμονή του στο εξωτερικό, κατά την ημερομηνία υποχρέωσης του οχήματος για τεχνικό έλεγχο, ενώ το όχημα βρίσκεται στη χώρα μας και δεν υπάρχει η δυνατότητα προσκόμισής του σε ΚΤΕΟ από εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπό του.

Σκοπός της απόφασης είναι να αποφύγουν την επιβάρυνση πολίτες που είχαν εγκλωβιστεί ή παραμένουν εγκλωβισμένοι στο εξωτερικό, λόγω της πανδημίας Covid-19.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here