Πανελλήνιες 2020: Αυλαία για τα ΓΕΛ – «Σκυτάλη» στα ειδικά μαθήματα


Πανελλήνιες Εξετάσεις 2020: Κλείνει η «αυλαία» των Πανελλαδικών την Παρασκευή (26/06), για τα ΓΕΛ – «Σκυτάλη» στα ειδικά μαθήματα

Σε Χημεία και Οικονομία θα εξεταστούν αύριο οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, ρίχνοντας έτσι την «αυλαία» των Πανελληνίων Εξετάσεων με τα βασικά μαθήματα (Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού). Στη συνέχεια, από την 1η έως και τις 13 Ιουλίου, τη «σκυτάλη» θα πάρουν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων, αρχής γενομένης με τα Αγγλικά.

Αναλυτικότερα, την Παρασκευή, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ που έχουν επιλέξει το νέο σύστημα Πανελλαδικών, θα εξεταστούν στο μάθημα της Χημείας (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και στο μάθημα της Οικονομίας (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ που έχουν επιλέξει το παλαιό σύστημα Πανελλαδικών, θα εξεταστούν επίσης στη Χημεία (Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών) και στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Το πρόγραμμα

Φέτος οι υποψήφιοι των ΓΕΛ δίνουν εξετάσεις και με το νέο σύστημα (εξέταση στο μάθημα της Κοινονιωλογίας αντί Λατινικών και απουσία συντελεστών βαρύτητας στις βαθμολογίες των μαθημάτων, οι διαφορές μεταξύ άλλων) και με το παλιό.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ που δίνουν με το ΠΑΛΙΟ σύστημα, θα εξεταστούν στις 26/6 με τα μαθήματα «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών).

Σε ό,τι αφορά τα ΕΠΑΛ, από τις 20 έως και τις 30/6 πραγματοποιούνται οι εξετάσεις στα μαθήματα ειδικότητας.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 και είναι κοινή για τους υποψηφίους. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 και η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες. Εξαίρεση, το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο (ΕΠΑΛ), για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τις Πανελλήνιες 2020

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ