ΣΥΡΙΖΑ: Απόφαση – κόλαφος για Novartis, ισοπεδώνει τη θεωρία περί σκευωρίας


Ανακοίνωση σχετικά με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό της Novartis εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «απόφαση- κόλαφο», η οποία «ισοπεδώνει τη θεωρία περί σκευωρίας στο σκάνδαλο Novartis».

«Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τις αμερικανικές αρχές, η Novartis συμφώνησε να πληρώσει 340 εκατ. ευρώ σε συμβιβασμό με το αμερικανικό Δημόσιο, από τα οποία τα 310 αφορούν αποκλειστικά και μόνο την παράνομη δραστηριότητα της στην Ελλάδα, παραδεχόμενη πως διέφθειρε αξιωματούχους για να επηρεάσει τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και υγειονομικών υπηρεσιών την περίοδο 2012-2015, δηλαδή την περίοδο διακυβέρνησης Σαμαρά», σημειώνει το κόμμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρει πως αναμένει να δει «πώς θα σχολιάσει τώρα την παραδοχή της ίδιας της Novartis ο κ. Μητσοτάκης».

«Ίσως έτσι να εξηγείται η απόφαση του να ρίξει τώρα στην αρένα το παρακράτος των παράνομων ηχογραφήσεων, λίγες μέρες πριν δημοσιοποιηθεί η απόφαση αυτή που του ήταν ήδη γνωστή…»

ΝΔ: Τίτλοι τέλους σε μια σκευωρία που έχει καταρρεύσει από καιρό

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία διαπιστώνει πως «έπεσαν τίτλοι τέλους στη σε μια σκευωρία που έχει καταρρεύσει από καιρό».

«Η σημερινή ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, για κλείσιμο της υπόθεσης Novartis με την επιβολή προστίμου 112 εκατομμυρίων δολαρίων, δίχως να προκύψουν αποδείξεις εμπλοκής πολιτικών προσώπων, ρίχνει τίτλους τέλους σε μια σκευωρία που έχει καταρρεύσει εδω και καιρό», σημειώνει το κυβερνών κόμμα.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ