Έρευνα ποιότητας J.D. Powers: Πρώτη η Kia, τελευταία η Tesla


H Tesla έδωσε φέτος για πρώτη φορά το παρόν στην έρευνα ποιότητας των αυτοκινήτων της J.D Powers.

Του Γιάννη Σκουφή

Το ετήσιο J.D. Powers Quality Report, η έρευνα ποιότητα της αυτοκινητοβιομηχανίας που δημοσιεύει κάθε χρόνο στις ΗΠΑ η J.D. Powers, έχει ιδιαίτερη αναγνώριση και για πολλούς μια καλή θέση σε αυτήν αποτελεί έναν επιπλέον λόγο αγοράς.

Φέτος για πρώτη φορά αξιολογήθηκε ως προς την ποιότητα των μοντέλων της και η Tesla, η οποία πάντως απαγόρευσε στην J.D Powers να στείλει ερωτηματολόγια στους πελάτες της που κατοικούν σε κάποιες συγκεκριμένες πολιτείες. Οι κάτοχοι Tesla στις υπόλοιπες πολιτείες σημείωσαν ως προβλήματα στην ποιότητα της κατασκευής, μικρότερη αυτονομία από την αναφερόμενη και ανακριβή μέτρηση της απόστασης που διανύεται.

Όλα αυτά έδωσαν στην Tesla ένα δείκτη 250, ο οποίος σημαίνει πως σε συνολικά 100 καινούργια αυτοκίνητά της διαπιστώθηκαν συνολικά 250 προβλήματα ποιότητα τις πρώτες 90 ημέρες μετά την παραλαβή τους.

Ο δείκτης 250 δίνει έδωσε στην Tesla την τελευταία θέση, με το μέσο ότι να είναι στο 166. Στην κορυφή της σχετικής κατάταξης βρέθηκε η Kia με δείκτη 136, ισοβαθμώντας με την Dodge, ενώ η πρώτη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία είναι η VW με δείκτη προβλημάτων στο 152.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ