Δημητρακόπουλος: Μέχρι και ισόβια από διαλόγους με απομαγνητοφώνηση

Την προϊστορία εκδίκασης υποθέσεων που έχουν βασιστεί σε διαλόγους που έχει γίνει απομαγνητοφώνηση, σχολίασε ο δικηγόρος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπω είπε ο γνωστός ποινικολόγος, η ελληνική δικαιοσύνη έχει επιβάλλει μέχρι και ισόβια σε τέτοιου είδους περιπτώσεις.

Μιλώντας για τις αποκαλύψεις Μιωνή, ερωτηθείς για το αν μπορούν να στηριχθούν κατηγορίες από προϊόν υποκλοπής, ο κ. Δημητρακόπουλος επισήμανε ότι «τα προϊόντα υποκλοπής με νόμο του 2015 που είχε ψηφιστεί επί κ. Παπαγγελόπουλου είναι παραδεκτά αποδεικτικά μέσα σε θέματα διαφθοράς ή οικονομικά εγκλήματα. Κι εδώ έχουμε κάτι μεγαλύτερο: ότι η εισαγγελέας διαφθοράς εμφανίζεται από τον υπουργό ότι είναι ένα υποχείριό του. Δικονομικά δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Άνθρωποι στην ελληνική δικαιοσύνη από διαλόγους που γίνεται απομαγνητοφώνηση, τους επιβάλλεται ισόβια.Είναι ισχυρό αποδεικτικό μέσο όταν ακούς τη φωνή».

Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι «ακούμε τη φωνή του κ. Παπά, δεν την αμφισβήτησε, δεν είπε ότι δεν είμαι εγώ. Δεν αμφισβήτησε ούτε το περιεχόμενο των συζητήσεων. Αν έχει παραποιηθεί η συνομιλία, αυτό πλέον με τα σύγχρονα μέσα εύκολα διαπιστώνεται. Με τα δεδομένα που έχουμε, διαπιστώνεται ότι αυτά που κατήγγειλε εκ των υστέρων ένας από τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, ο οποίος αποχαρακτηρίστηκε και του ασκήθηκε ποινική δίωξη, έλεγε ότι η εισαγγελέας, κ. Τουλουπάκη εμένα με πίεζε να πω ενοχοποιητικά στοιχεία κατά πολιτικών προσώπων. Ερχόμαστε τώρα στους διαλόγους, από τους οποίους φαίνεται ότι ο κ. Παπάς λέει στον επιχειρηματία «θα ζητήσω να μου φέρουν την ίδια την Τουλουπάκη για να τσεκάρω τι τους λέει. Το χειρότερο είναι ότι επικαλείται ο υπουργός ότι έχει τη δυνατότητα να μιλήσει. Ανεπίτρεπτο αυτό. Που είναι η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης; Όχι μόνο να μιλήσει, αλλά να την ελέγξει κιόλας».

Σε ό,τι αφορά στην εμπλοκή της συζύγου του πρωθυπουργού στους διαλόγους Παπά-Μιωνή, ο κ. Δημητρακόπουλος σχολίασε ότι πρόκειται για απαράδεκτη θεσμική εκτροπή. «Είναι δραματικό αυτό που συνέβη, να διαβάζω πάλι στους διαλόγους ότι ο κ. Παπάς ακούγεται να λέει να βάλει έναν δικηγόρο να πει πράγματα σε βάρος της συζύγου του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να στοχοποιείται και η σύζυγος. Πρόκειται για απαράδεκτη θεσμική εκτροπή», κατέληξε.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here