Ηχητικό Μιωνή – Το Μαξίμου βάζει στο κάδρο τον Τσίπρα: «Σόου» ΣΥΡΙΖΑ για Παππά


Στις ευθύνες του Αλέξη Τσίπρα για την «δράση» του Νίκου Παππά, επικεντρώνονται στην κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στα όσα φαίνεται πως συνέβαιναν την περίοδο που ο τότε υπουργός Επικρατείας συνομιλούσε με τον Σάμπυ Μιωνή. – Την ίδια ώρα στον ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για «βρώμικο ‘89».

Στελέχη της κυβέρνησης μιλώντας στο Newsbomb.gr ξεκαθαρίζουν «εμείς δεν είχαμε καμμία διάθεση στοχοποίησης του Αλέξη Τσίπρα. Το δείξαμε από την πρώτη στιγμή όταν αφήσαμε την επιτροπή και την Βουλή να ασχοληθεί με την υπόθεση αποφεύγοντας κάθε ανάμειξη».

Στην Πειραιώς, αλλά και στο Μαξίμου, βλέπουν ωστόσο πως οι συνθήκες έχουν αλλάξει. «Δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας ούτε να καλύπτει, ούτε να αδειάζει τον κ. Παππά. Οφείλει να απαντήσει αν ήξερε. Και εάν δεν ήξερε, πώς μπορούσε να συμβαίνει αυτό;», σημειώνουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.

Από την άλλη, αυτό που σημειώνουν οι… παρατηρητές της κυβέρνησης είναι πως η πίεση από τις ηχογραφήσεις είναι ασφυκτική και αυτό αποδεικνύεται όπως λένε στο Newsbomb.gr από την ένταση που υπήρχε και στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη, αποτέλεσμα του οποίου ήταν η ανάληψη ευθύνης για τις αστοχίες από τον ίδιο τον Νίκο Παππά.

Ωστόσο η μπάλα δεν κρατιέται χαμηλά. Αντιθέτως οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι μπορούν να κοροϊδεύουν τους Έλληνες πολίτες. «Για τόσο αφελείς τους περνούν;» σημειώνουν, ενώ δεν διστάζουν να τονίζουν πως «Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Παππάς παίζουν μαζί θέατρο». «Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει παραιτήσεις από άλλους για το παραμικρό κι εδώ για ένα τόσο σοβαρό θέμα, σφυρίζουν αδιάφορα», τονίζουν.

Ο Αλέξης Τσίπρας στο κάδρο

Την ίδια ώρα, στο κυβερνητικό στρατόπεδο δεν φαίνεται να έχουν καμμία διάθεση ούτε να «τρέξουν» την υπόθεση μα ούτε και να την συντηρήσουν. «Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους», σημειώνουν τονίζοντας πως «όποτε η επικαιρότητα το επιβάλλει, όποτε θα υπάρχουν αποκαλύψεις, εμείς θα είμαστε εκεί να αναδεικνύουμε την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ελέγξει ‘τους αρμούς της εξουσίας’» τονίζουν με νόημα.

Από την άλλη οι εξελίξεις αυτές πλέον συνηγορούν στο ότι η πίεση πλησιάζει πλέον και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος βλέπει εβδομάδα παρά εβδομάδα να έρχεται αντιμέτωπος με νέες κρίσεις οι οποίες του στερούν χώρο από το να ασκήσει αντιπολίτευση και αντιθέτως αναλώνονται οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ σε μία εσωστρέφεια.

Τα αναπάντητα ερωτήματα

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο από την άλλη σημειώνουν πως υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα τα οποία δεν ξεχνώνται από το «σόου του Π.Σ. του ΣΥΡΙΖΑ» λένε. Το θέμα του «μαγαζιού» είναι ακόμα ανοιχτό, μιας και οι απαντήσεις που έχουν δοθεί φαίνεται πως δεν είναι πειστικές. Αντίστοιχα το θέμα των «λεφτών» και ποιοι τα έβγαζαν είναι επίσης κεφαλαιώδους σημασίας αφού είναι σαφές ότι πως οι απαντήσεις που έχουν δοθεί για το εάν γνώριζε ο Αλέξης Τσίπρας δεν πείθουν την κυβέρνηση.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η περίοδος αβρότητας στο πολιτικό σκηνικό έχει περάσει ανεπιστρεπτί με την πολιτική αντιπαράθεση να είναι στα ύψη για το επόμενο διάστημα παρά το θέρος. Εν αναμονή για τα νέα επεισόδια…

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ