Προκαλούν οι Τούρκοι: «NAVTEX νότια της Κρήτης κατά της γαλλο-ελληνική συμμαχία»


Να συντηρήσουν το κλίμα έντασης με την Ελλάδα θέλουν οι Τούρκοι, με κατευθυνόμενα δημοσιεύματα και συνεχείς απειλές κατά της χώρας μας.

Το καθεστώς Ερντογάν παίζει… ρέστα για να μην αποκλειστεί από το ενεργειακό παιχνίδι στην ανατολική Μεσόγειο και δεν διστάζει πλέον να επαναφέρει ακόμα και το Casus Belli (σ.σ. αιτία πολέμου).

Εκτός από τις συνεχείς στρατιωτικές προκλήσεις, την επιθετική ρητορική, τους παραπλανητικούς χάρτες και την διαστρεβλωμένη ιστορία, η Άγκυρα βάζει για τα καλά στο «ύπουλο» παιχνίδι της και την προπαγάνδα των Μέσων Ενημέρωσης. Μέσω αυτής επιχειρεί να εδραιώσει τις τουρκικές θέσεις στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο σε βάρος Ελλάδας και Κύπρου.

Η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», κυκλοφορεί σήμερα με πρωτοσέλιδο τη νέα Navtex για άσκηση του τουρκικού πολεμικού ναυτικού νοτίως της Κρήτης.
«Μήνυμα πάλι από την Κρήτη – Πολύ σκληρή αντίδραση στην Αθήνα», είναι ο τίτλος της εφημερίδας, όπως μεταδίδει το sigmalive.com.

Το πρωτοσέλιδο πλαισιώνεται επίσης από χάρτη, ο οποίος δείχνει τις περιοχές όπου πραγματοποιείται από χθες η άσκηση, έχοντας μάλιστα και… ονοματεπώνυμο.
Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό εξέδωσε τη νέα Navtex «βαφτίζοντας» τις περιοχές με τα 3 χαρακτηριστικά που αποδίδονται στον τουρκικό στρατό:

  • ETKIN = Αποτελεσματικός
  • CAYDIRICI = Αποτρεπτικός
  • SAYGIN = Σεβάσμιος

«Ενάντια στη γαλλο-ελληνική συμμαχία, η οποία έχει μετατραπεί σε μία “επίδειξη ισχύος” πραγματοποιώντας συχνά κοινές ασκήσεις γύρω από τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, το τουρκικό ναυτικό δημοσίευσε Navtex για μια νέα άσκηση στα νότια της Κρήτης, προκειμένου οι αποδέκτες της να λάβουν το μήνυμα», σημειώνει χαρακτηριστικά η εφημερίδα – φερέφωνο του «σουλτάνου».

Όπως αναφέρει η «Γενί Σαφάκ», το μήνυμα που στέλνει η Άγκυρα με την άσκηση αυτή είναι διπλό: «Πρώτα, στέλνει το μήνυμα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών χθες μετά τις δηλώσεις Δένδια και Μπορέλ στον Έβρο, που έλεγε “Ξυπνήστε από το όνειρο ότι θα φυλακίσετε την Τουρκία”, και το δεύτερο μήνυμα προέρχεται από το τουρκικό πολεμικό ναυτικό, το οποίο δηλώνει με την άσκηση αυτή ότι θα δοθεί η απαραίτητη απάντηση σε κάθε είδους παρενόχληση κοντά στη Λιβύη», όπως επισημαίνει η εφημερίδα.

Υπογραμμίζει μάλιστα ότι πολεμικά πλοία που βρίσκονται στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης εδώ και περίπου 4 μήνες, έχουν αποτρέψει αρκετές προσπάθειες αποστολής βοήθειας από την Άγκυρα στην Τρίπολη.

«Με τη Γαλλία και την Ελλάδα να υποστηρίζουν τον Χαφτάρ και τους τρομοκράτες που βρίσκονται δίπλα του, ο αγώνας πάλης της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο συνεχίζεται», αναφέρει επίσης το δημοσίευμα.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ