Τσιάρας για συνομιλίες Παππά – Μιωνή: Παρακράτος αν αποδειχθούν όσα ακούγονται


«Χρειάζεται οι εμπλεκόμενοι να δικαιολογήσουν και τη θέση τους και τα λόγια τους, διαφορετικά όσα είπατε νωρίτερα για πιθανή οργάνωση παρακράτους θα είναι πολύ κοντά σε μια πραγματικότητα»

«Αν όλα όσα βλέπουμε το τελευταίο διάστημα αποδειχθούν αληθινά, τότε προφανώς θα μπορούσε να μιλήσει κανείς και για παρακράτος» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας ερωτηθείς σχετικά για τις συνομιλίες Παππά – Μιωνή.

«Aν όλα αυτά αποδειχθούν, υπάρχει μεγάλο ζήτημα, αλλά όταν βρεθούμε με πραγματικά στοιχεία για όσα έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα προφανώς θα πρέπει να κινηθούν και κάποιες άλλες διαδικασίες. Πρόκειται για εξόχως πολιτικό θέμα» τόνισε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιάρα, «οι ηχογραφήσεις μάλλον δεν αμφισβητούνται, απλώς προσπαθούν να τούς δώσουν άλλη ερμηνεία, το ζήτημα είναι τεράστιο και χρειάζεται οι εμπλεκόμενοι να δικαιολογήσουν και τη θέση τους και τα λόγια τους, διαφορετικά όσα είπατε νωρίτερα για πιθανή οργάνωση παρακράτους θα είναι πολύ κοντά σε μια πραγματικότητα της προηγούμενης περιόδου».

«Όσα αποκαλύπτονται το τελευταίο χρονικό διάστημα μόνο θλίψη μπορούν να προκαλούν, κυρίως για το ρόλο που έπαιζαν κάποια πολιτικά πρόσωπα ή τον τρόπο που εργαλειοποιήθηκε στο παρελθόν η δικαιοσύνη» συνέχισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Αυτά τα ζητήματα δεν έπρεπε να υπάρχουν καν σαν υπόνοια, όχι με πιθανές αποδείξεις όπως φαίνεται από τις ηχογραφήσεις και τα στοιχεία που εμφανίστηκαν… Υπάρχει ανάγκη απόλυτης ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης ως πυλώνα της δημοκρατίας. Η εργαλειοποίησή της και η αδυναμία κάποιων να την κρατήσουν από τη ”χρήση’’ της υποβαθμίζουν την ποιότητα της δημοκρατίας» τόνισε ο Κώστας Τσιάρας.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι η χώρα μας θα κινήσει όλες τις διαδικασίες για να διεκδικήσει ποσά που αφορούν στον τρόπο που λειτουργούσε η Novartis στη χώρα μας. «Κάποια μπορεί να παραγραφούν, αλλά κάποια μπορεί να είναι ανοιχτά» δήλωσε ο κ. Τσιάρας.

Κάλεσμα στον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί δημοσίως και με σαφήνεια για το εάν γνώριζε για όσα αναφέρονται στη συνομιλία Παππά – Μιωνή απηύθυνε μέσω του ΣΚΑΪ ο Στέλιος Πέτσας.

Αντί για τη διερεύνηση του υπαρκτού σκανδάλου διαφθοράς της Novartis, η τότε κυβέρνηση προσπάθησε να κατασκευάσει πολιτική σκευωρία για να σπιλώσει πολιτικούς της αντιπάλους επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή τις αποκαλύψεις για τη συνομιλία Παππά – Μιωνή.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ