Στεφανής: Δεν συμφέρει την Τουρκία ένα θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα

Μήνυμα ισχύος και αποφασιστικότητας έστειλε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Ο υφυπουργός τόνισε στο Mega, ότι δεν είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας ένα θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα, ξεκαθαρίζοντας πως η χώρα μας είναι απολύτως έτοιμη, εφόσον χρειαστεί, να υπερασπιστεί την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της.

«Δεν συμφέρει την Τουρκία το θερμό επεισόδιο. Τεστάρεις κάποιον που είναι υπέρτερός σου και θέλεις να δεις ποια είναι τα ευαίσθητά του σημεία για να τον χτυπήσεις. Στον αέρα και αλλού υπερτερεί η Ελλάδα. Δεν είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας ένα θερμό επεισόδιο. Έχει ανοιχτεί σε πολλαπλά πεδία, είναι πολλοί δρώντες που έχει απέναντί της και πουθενά δεν έχει πετύχει στρατηγική νίκη» σημείωσε.

Ερωτηθείς εάν σε περίπτωση ελληνοτουρκικής εμπλοκής, η χώρα μας θα είναι μόνη της, ο κ. Στεφανής ήταν ξεκάθαρος.

«Η χώρα είναι σε θέση να υπερασπιστεί την εδαφική της ανεξαρτησία και κυριαρχία. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Μπορούμε να το κάνουμε. Έχουμε την κατεύθυνση, τη θέληση και ισχυρές ένοπλες δυνάμεις. Οι άλλες χώρες θα έρθουν κοντά μας όταν μας δουν να το κάνουμε σωστά. Όπως έγινε και στον Έβρο» υπογράμμισε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο θέμα του Έβρου αλλά και στην χθεσινή επικοινωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν.

«Ο διάλογος επιβάλλεται. Γινόταν και εξακολουθεί να γίνεται. Ο Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε γι’ αυτά που ενώνουν τις δύο χώρες. Τουρισμό και οικονομία. Κα άφησε ανοιχτό παράθυρο να συζητήσουμε για άλλα θέματα. Μιλάμε, θέλουμε διαύλους επικοινωνίας και μείωση της κρίσης. Αυτό έδειξε το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού. Εμείς ως υπουργείο Άμυνας κάνουμε σκληρά τη δουλειά μας» επισήμανε, ενώ για το ενδεχόμενο νέων προσφυγο-μεταναστευτικών ροών, είπε ότι «δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε τις προθέσεις του Ερντογάν. Εμείς ξέρουμε τη δυνατότητά του. Καθημερινά γίνονται αποτροπές στη θάλασσα. Είναι καταπληκτική η δουλειά του λιμενικού. Εκτιμούμε ότι η Τουρκία θα επανέλθει στο θέμα μετά κορoνοϊου».

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here